Срђан Благовчанин: Хајде да уведемо и 2. амандман из америчког устава?

Додиков јавни приједлог о увођењу америчког закона о полицији, разумијем искључиво као реторичку фигуру. Нити смо ми Америка, нити је могуће копирати појединачна рјешења, каже за Фронтал члан борда директора америчке организације Транспаренси интернешнел у БиХ.

среда, 17 априла, 2019 / 12:04


Наиме, предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник СНСД, на критике закона као ретроградног и који уводи нестандардно висока овлаштења полицијским службеницима, изазивачки је понудио опцију ријечима: Хоћете да уведемо амерички закон?

Хајде онда да уведемо и 2. амандман из америчког устава, па да се сви наоружамо? То је такође амерички модел. Међутим, потпуно је јасно чак и правном лаику да је пакет закона који је упућен у процедуру, изразито репресиван и супротан међународним стандардима људских права. Искључиви циљ је заштита режима, кроз ширење овлаштења полицији, на уштрб права и слобода грађана. На такав начин се ствара полицијска држава, а људска права и слободе ограничавају, закључује у изјави за Фронтал.СРБ, Срђан Благовчанин.1 КОМЕНТАР