СДП: Лајчак нас сврстао са Грузијом, Украјином и Молдавијом

СДП најоштрије осуђује изјаве извршног директора Европског сервиса за спољне послове Мирослава Лајчака, јер сматра да је његово довођење у питање европске перспективе БиХ и стављање њеног европског пута у контекст статуса Грузије, Украјине и Молдавије, потпуно супротно јавности познатој службеној политици ЕУ.


СДП: Власт формирати у складу са изборним резултатима

Предсједништво СДП-а БиХ сматра да нова власт у БиХ треба да буде формирана у складу са изборним резултатима и са прецизним словом устава и закона, уз приоритетно наглашавање програмских начела око којих треба формирати парламентарну већину.

Лагумџија: О мостарском састанку одлучујемо у наредним данима

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је данас да ће та странка у наредним данима донијети одлуку да ли ће 5. септембра учествовати на састанку у Мостару на коме ће се разговарати о формирању новог Савјета министара БиХ.


Гењац: У септембру апликација за чланство у ЕУ, а 2012. упитник

Предсједавајући заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине БиХ Халид Гењац сматра да БиХ има велику шансу да већ у септембру поднесе апликацију за чланство у ЕУ, а да већ идуће године добије упитник.


Лагумџија: СДП ће бити стабилизујући фактор приликом формирања власти

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је данас да ће СДП у потпуности бити конструктиван и стабилизујући фактор приликом формирања Савјета министара БиХ и да ће дати пуни допринос да се тај процес што прије оконча.


Васић-Стевандић: Главна кочница формирања заједничких органа је у ФБиХ

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић изјавио је да је главни узрок за застој у формирању власти на државном нивоу тај што бошњачке странке немају никакав реалан политички концепт за национални интерес Бошњака.


СДП: МКГ фабрикује неистине

СДП сматра да Међународна кризна група (МКГ) у најновијем извјештају о стању у БиХ "фабрикује неистине" и оцјењује да тај извјештај "представља директну подршку рушиоцима Дејтонског мировног споразума".


ДН-СДС против СН-СДП: Свако може погријешити ријеч, али портпарол СНСД је погријешио политичко опредјељење

Свако у својим изјавама може да погријеши у изговору, као што сам и ја умјесто ријечи "русофоб" употријебио грешком ријеч "русофобил". Међутим, то је било чак у децембру 2020.године. И сада се тога бриљантно присјетио Радован Ковачевић, који је не тако давно, погрдно називао Републику Српску именом "Република Шумска", додворавајући се ваљда руководству СДП БиХ чији је био члан, каже Милан Радовић, замјеник предсједника СДС.


СДП се кити српским перјем

Нишка Дрина? Владимир Перић? Устанак против НДХ? Подсјећају вас на тамо неке Србе? А, не! Сви добро знају да је Козарачко коло играни специјалитет произведен и патентиран на Башчаршији.


Није шала: Кандидат за одборника у граду зеленила би да сијече стабла!!!

Извјесни Александар Дошеновић, кандидат за бањолучког одборника број 24 на листи СПС – Социјалистичка партија Српске, очигледно нема појма о стварним проблемима у граду, те лупета такве будалештине, да је то невјероватно.


Радмановић: Лидери политичких партија уозбиљите се

Члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић оцијенио је да је за неформирање власти у БиХ неоспорно одговорна СДП БиХ и истакао да потези које су повлачиле странке "платформе" нису показале озбиљност у формирању институција БиХ.