Лагумџија: О мостарском састанку одлучујемо у наредним данима

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је данас да ће та странка у наредним данима донијети одлуку да ли ће 5. септембра учествовати на састанку у Мостару на коме ће се разговарати о формирању новог Савјета министара БиХ. Лагумџија је рекао да је данас упознао министра спољних послова Турске Ахмета Давутоглуа о ставовима ове странкеу […]

уторак, 30 августа, 2011 / 07:26

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је данас да ће та странка у наредним данима донијети одлуку да ли ће 5. септембра учествовати на састанку у Мостару на коме ће се разговарати о формирању новог Савјета министара БиХ.

Лагумџија је рекао да је данас упознао министра спољних послова Турске Ахмета Давутоглуа о ставовима ове странкеу процесу формирања Савјета министара БиХ и поновио став да је СДП спреман да именује предсједавајућег, "као и да другима то дозволи, уколико су у стању да то учине без СДП-а".

Према његовим ријечима, Давутоглу је оцијенио да се показало у посљедњих неколико мјесеци да Влада Федерације БиХ веома добро функционише и да је то охрабрење и за будуће разговоре.

Лагумџија сматра да треба направити "нови почетак у којем неће бити ни побијеђених ни побједника, него да се тражи функционално рјешење које ће омогућити искораке када је ријеч о приближавању БиХ евроатлантским интеграцијама", преносе федерални медији.

Осим Лагумџије са Давутоглуом су разговорали и високи представник Валентин Инцко и лидер СДА Сулејман Тихић којки је рекао да је Давутоглу подржао напоре на формирању Савјета министара, наглашавајући значај дијалога и компромиса.