Медицински факултет УБЛ има зубну клинику – ове године инвестирано 1.800.000 КМ

У "Денталну клинику" Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци ове године је укупно инвестирано 1.800.000 КМ, изјавио је данас декан Медицинског факултета Ранко Шкрбић, који је представио нови простор и стоматолошку опрему у овој клиници.


Дани(ј)ел Симић: За чије бабе здравље?

Нијесам склон тврдњи да власти широм свијета лажу о здравственим посљедицама КОВИД-19. Напротив. Људи умиру од грипе сваки дан. Одувијек. Само је сад неком приспјело да о томе извјештава и право питање је исплате ли се уведене противмјере?

Испушили смо: Медицински факултет УБЛ се бори против дуванског дима – латиницом

Ако је неком нормално да високошколска установа, као Медицински факултет Универзитета у Бањој Луци, шаље саопштења искључиво латиницом, то сасвим сигурно значи да смо као народ са достојанством и науком – испушили.


Миодраг Фемић: Шкрбићев планирани хаос

Бивши министар је оставио хаос у здравству, а љекарску професију срозао је на најгори могући ниво, каже у интервјуу за Фронтал, Миодраг Фемић, предсједник Струковног синдиката доктора медицине.Стевандић: Специјално тужилаштво Српске да се позабави Шкрбићем

Посланик Српске демократске странке у Народној скупштини Ненад Стевандић критиковао је данас то што је на приједлог српског члана Предсјендиштва БиХ Небојше Радмановића бивши министар здравља РС-а Ранко Шкрбић предложен за амбасадора БиХ у Србији, јер сматра да би се његовим радом у здравству РС-а требало да позабави Специјално тужилаштво РС.


Шкрбић Стевандићу: Слободно провјери уговоре, јавни су

Министарство задравља и социјалне заштите Републике Српске спремно је да сваки уговор који је потписан у протеклих шест година у области здравства достави надлежним правосудним институцијама на преиспитивање и провјеру, изјавио је ресорни министар Ранко Шкрбић.Шкрбић: Од домова здравља правићемо амбуланте

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић, посјетио је данас Бијељину гдје је Дому здравља уручио сертификат јер је овај дом први испунио стандарде квалитета међу 53 дома здравља у Српској.


Шкрбић путује на сједницу СЗО

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић присуствоваће од 10. до 13. септембра на Малти 62. Регионалној сједници Комитета за Европу Свјетске здравствене организације, речено је Срни у овом министарству.


Стевандић: Хитно смијенити Шкрбића и Ђокића

Члан Главног одбора и посланик Српске демократске странке (СДС) у Народној скупштини РС Ненад Стевандић позвао је данас на хитне смјене министара здравља и борачко инвалидске заштите, Ранка Шкрбића и Петра Ђокића, јер су одговорни за крах здравственог система, односно поразно лош положај борачких категорија у РС.