Шкрбић Стевандићу: Слободно провјери уговоре, јавни су

Министарство задравља и социјалне заштите Републике Српске спремно је да сваки уговор који је потписан у протеклих шест година у области здравства достави надлежним правосудним институцијама на преиспитивање и провјеру, изјавио је ресорни министар Ранко Шкрбић. Коментаришући тврдње посланика СДС-а Ненада Стевандића да је ово министарство склапало "сумњиве уговоре" на штету пацијената и грађана Српске, […]

четвртак, фебруар 7, 2013 / 10:15

Министарство задравља и социјалне заштите Републике Српске спремно је да сваки уговор који је потписан у протеклих шест година у области здравства достави надлежним правосудним институцијама на преиспитивање и провјеру, изјавио је ресорни министар Ранко Шкрбић.

Коментаришући тврдње посланика СДС-а Ненада Стевандића да је ово министарство склапало "сумњиве уговоре" на штету пацијената и грађана Српске, Шкрбић је истакао да опозицији очигледно не одговара чињеница да су Влада Српске и ресорно министарство у последњих шест година урадили доста тога да се побољша ситуација у здравству.

"За све крупне пројекте у здравству, који имају значајнију вриједност, одлуку доноси Влада Српске. Тако да је покушај опозиције да све те пројекте у здравству за ово вријеме представи као самовољу једног човјека нешто што је само њима својствено", рекао је Шкрбић за "Вечерње новости".

Према његовим ријечима, нема ништа спорно ни у пројекту којег је Министарство недавно уговорило са конзорцијумом који чине три фирме за реконструкцију Клиничког центра Бањалука.

Шкрбић је подсјетио да је Европска инвестициона банка, која је кредитор реконструкције централног блока Клиничког центра, дала сагласност на тај пројекат, а да су поменуте фирме одабране међународним тендером у складу са критеријумима.0 КОМЕНТАРА

 1. „не одговара чињеница да су Влада Српске и ресорно министарство у последњих шест година урадили доста тога да се побољша ситуација у здравству.“

  Какав флеш јеботе!

  1. за вријеме овог министра хирургија у Бањој Луци је пливала у фекалијама
  2. за вријеме овог министра болнице широм РС су остајале без гријања
  3. за вријеме овог министра набављена су најлошија средства за рад (кинеске игле које се ломе, фластери – загарантовна сепса, тупи скалели и сл.)
  4. за вријеме овог министра највише љекара је отишло из Републике Српске
  5. за вријеме овог министра добили смо електронске упутнице које се изгубе на свом путу од неколико ходника
  6. болница у Српском Сарајеву никад гора није била
  7. болница у Бијељини никад неће бити завршена

  итд…

Оставите одговор