Шкрбић: Од домова здравља правићемо амбуланте

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић, посјетио је данас Бијељину гдје је Дому здравља уручио сертификат јер је овај дом први испунио стандарде квалитета међу 53 дома здравља у Српској. Шкрбић је честитао директору Дома здравља Златку Максимовићу на успјешном руковођењу и домаћинском пословању ове здравствене установе која годину завршава са приходом […]

петак, децембар 21, 2012 / 15:23

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић, посјетио је данас Бијељину гдје је Дому здравља уручио сертификат јер је овај дом први испунио стандарде квалитета међу 53 дома здравља у Српској.

Шкрбић је честитао директору Дома здравља Златку Максимовићу на успјешном руковођењу и домаћинском пословању ове здравствене установе која годину завршава са приходом од неколико стотина хиљада марака.

Дом здравља у Бијељини је најбољи у Републици Српској, али и у БиХ, оцијенио је министар.

Шкрбић је рекао да домови здравља у мјестима испод 10 хиљада становника немају капацитета да покрију здравствену заштиту становништва, те да ће у таквим мјестима доћи до рационализације домова здравља.

Максимовић је на свечаности у Дому здравља подсјетио да је за протекле четири године ова здравствена установа изградила нових 2.500 метара квадратних и адаптирала 5.000 метара квадратних простора.

Бијељински Дом здравља једини у Српској у свом саставу има Центар за ментално здравље и Центар за физикалну рехабилитацију, те потпуно опремљено 37 амбуланти са 55 тимова породичне медицине.

Према Максимовићевим ријечима, 399 запослених редовно прима плате и има уплаћене доприносе.

Свечаности у Дому здравља у Бијељини присуствивали су директор Фонда здравства Републике Српске Дарко Томаш, колеге из здравствених установа у Србији и регији и челници града.0 КОМЕНТАРА

 1. Ministre, kakvo je vaše medicinsko iskustvo?!

  Za razliku od vas, koji nemate nikakvo kliničko ni medicinsko iskustvo u lečenju pacijenata, ja ne moram da iznosim neistine ili promovišem loše međuljudske odnose i netrpeljivost s namerom da skrenem pažnju sa lošeg i nedomaćinskog poslovanja. Ili da sakrijem revizorske izveštaje sa rezervom, nabavku preskupih i nepotrebnih aparata na kojima niko ne radi. Ili da zataškam brojne afere čiji je rezultat loše stanje u zdravstvenom sistemu RS – piše Stevandić.
  Dodajući da on „nema i ne treba odane poltrone koji mu pričaju poželjne i umirujuće bajke, niti mu je kum predsednik RS da ga štiti i čuva bez obzira na poražavajuće rezultate“, Stevandić navodi da, za razliku od Škrbića, „ima poštovanje svih kolega u RS i okruženju“.

 2. rammstein, 23.
  Шта ће ти амбуланта, коњино, направите штале да вас имамо гдје смјестити са све тако тим подвољцима, товна крмад!

  Ено им штала на Мањачи готове, а комфорне!:(

  Успут:
  Неко им је већ заузео једну.
  Локални бандит, наравно не сам,направио дил са неком страном фирмом, увезао на десетине бикова, убацио горе, и врши масовни откуп (уништење) здравог и аутохтоног стада широм Мањаче, не пита за цену.
  Наравно није тешко закључити о чему се ради!
  Намеће се вештачко осемењавање увозне врсте,стеоне домаће краве неретко при телењу цркавају, оболевају, побацују, и зависе само од разних „Мих концетрата“ и њихових лекова…о последицама по народ да се и не говори, јер то и јесте крајњи циљ…

Оставите одговор