Стевандић: Специјално тужилаштво Српске да се позабави Шкрбићем

Посланик Српске демократске странке у Народној скупштини Ненад Стевандић критиковао је данас то што је на приједлог српског члана Предсјендиштва БиХ Небојше Радмановића бивши министар здравља РС-а Ранко Шкрбић предложен за амбасадора БиХ у Србији, јер сматра да би се његовим радом у здравству РС-а требало да позабави Специјално тужилаштво РС. Он истиче да смјене […]

недеља, мај 12, 2013 / 17:40

Посланик Српске демократске странке у Народној скупштини Ненад Стевандић критиковао је данас то што је на приједлог српског члана Предсјендиштва БиХ Небојше Радмановића бивши министар здравља РС-а Ранко Шкрбић предложен за амбасадора БиХ у Србији, јер сматра да би се његовим радом у здравству РС-а требало да позабави Специјално тужилаштво РС.

Он истиче да смјене и у Фонду здравства, као и још неких руководилаца у том сектору, нису довољне, јер се очекивало да ће Специјално тужилаштво РС-а испитати њихов рад.

СДС ће предати тужиоцима дио документације за коју тврди да говори о злоупотребама, али истраге и оптужнице, каже, нису посао странке, већ тужилаштва.

Додаје и да је потпуно неприхватљиво да они који су „уништили здравство РС сада се награђују“.

"СДС двије године покушава да докаже да једина политика у здравству мора бити политика одговорности и успјешности, која има своје мјерљиве резултате, али се у том сектору РС дешава управо супротно. Они који су најодговорнији за крах здравственог система, сада добију награде, у виду амбасадорских мјеста" – казао је Стевандић на прес-конференцији у Бањој Луци.

По тој логоци, каже, онда ће услиједити и именовање бившег директора Фонда здравства Горана Кљајчина „најмање на функцију конзула“.

Критиковао је власт због таквог понашања те најавио да Тим за здравство СДС-а припрема свој став о томе како да се спаси здравство, међу којима и како задржати одлив љекара из РС.

Тим здравства сматра да би љекари требало да имају уређен статус, као и да се прогласе службеним особама, што је и захтјев преко 700 љекара, који ће бити предложен на усвајање и ентитетском парламенту.

Он је поновио да је СДС новом министру здравља Слободану Станићу „оставио“ 60-90 дана, како би сагледали да ли ће бити предузете мјере санације тог сектора, након чега ће изнијети и свој став о тим мјерама.0 КОМЕНТАРА

 1. Све се више потврђује став Еколошке партије да професори, наставници, учитељи и доктори треба да буду добро плаћени али да док обављају ову свету дужност не могу бити политички ангажовани, што је сад случај са полицијом и војском.

  Погледајте колико је доктора и професора било начелник општине, министар, директор разних предузећа.

  Погледајте какво нам је здравство због тога, катастрофа јер су нам доктори на састанцима, скупштинама општина и разним другим политичким пословима.

  Погледајте општине, министарства и предузећа која су водили, професори, фирме не постоје, општине пропале а дјеца имају ниво знања кад заврше средњу школу у рангу некадашњег шестог разреда основне школе, част изузецима које су образовали родитељи код куће.

  Људско је право да будеш биран али ово су свете дужности, треба их добро платити и забранити да се баве политиком док такве послове раде.

  Људи пропаде нам нација, најгоре што то сви говоримо а ништа по том питању не подузимамо.

 2. Поштовани г.Докторе. На испитивање рада г. Шкрбића, на жалост чекаћемо још двије године. Прво се треба следеће године промјенити власт, а онда, истраге.
  Господа из Спец.тужилаштва ће до тада уживати у својим привилегијама и бацати пасуљ, да ли су они надлежни или не, у неком предмету.(За неупућене, нема јасног критерија по коме се одређује надлежност Спец.тужилаштва).
  За разлику од Спц.тужилаштва, које нешто и ради, већи проблем је Тужилаштво БиХ. О том тужилаштву пола тужилаца није прошле године, није подигло ни једну оптужницу.
  Волио бих, поштовани г. Докторе, да након што провјерите ове моје наводе се као странка изјасните и о томе.

 3. Takvi kao ti nisu uspjeli da dokumentuju Naseru Oriću Kravice i Skelane a misle da će kad nekad dodju na vlast uspjeti dokumentovati Škrbićeve zločine? Nama su sve i jednog srbina optužili ili Hag ili Bihać, Sarajevo i sl a mi jedva kog da nahvatasmo. Prvo utočište Naseru Oriću i Keljmendiju na Jahorini su obezbijedili ljudi bliski tvojoj stranci doktore. Tako isto, nakon 2000 godine i dolaska na vlast SDS najavljivane su optužnice za ogromni kriminal i nikad nikoga ne optužiše i ne digoše. Do kad da se lažemo ljudi. Sve to ide politikom, ne diram te pa nećeš ni ti mene dirati.
  Jedina nada su evo izgleda ovi novi jurišni odredi koje je SDS ponovo pokrenuo i koji se poslednjih dana primijete na terenu.

 4. Очекујемо да се већ сутра ријеши питање везано за лијек обољелима од леукемије који чекају мјесец дана!

  Било би добро и да АТВ, ако је могуће, понавља онај прилог све док се лијек не набави!

 5. Svaka tebi čast doktore.Ti bar pokušavaš da ukažeš na problem.Da je bar još takvih u vašoj stranci.Igranje dvostruke igre moglo bih vas koštati veoma skupo na sledećim izborima.Moj savjet je da se što dalje distancirate od ovih krvopija na vlasti i pripremate program promjena koje moraju doći ili nas neće biti.Evo jednog od predloga.Organizovati javne radove i u njih uključiti sve one koji će zbog „svojih zasluga“završiti u zatvorima.Biće ih mnogo,a smještaj možete obezbediti u mnogim našim kasarnama koje treba prilagoditi novim uslovima života korisnika.

 6. OK doktor govori, u pravu je.Ali, vjerovaću u njegovu iskrenost i dobronamjernost kada sds preda dokumentaciju tužilaštvu. Odmah!Odmah! Inače , ukoliko to ne urade, osta samo šuplja priča.
  Nadam se da je krajnje vrijeme da sds predje sa riješi na posao.
  Inače doktora, bosiča i aleksandru smatram snsdovim korisnim idiotima. Volio bih da griješim. Evo , neka me demantuju predajom tužilaštvu.

Оставите одговор