Шкрбић амбасадор – стигао агреман од Николића

Предсједник Србије Томислав Николић дао је зелено свјетло. Ранко Шкрбић, бивши министар здравља је будући амбасадор Босне и Херцеговине у Србији. Како се сазнаје, агреман за Ранка Шкрбића је стигао прије неколико дана. Ову информацију је потврдио министар спољних послова Србије, Иван Мркић, који није био у прилици за телефонски разговор. Из Предсједништва Босне и […]

среда, јул 17, 2013 / 14:21

Предсједник Србије Томислав Николић дао је зелено свјетло. Ранко Шкрбић, бивши министар здравља је будући амбасадор Босне и Херцеговине у Србији.

Како се сазнаје, агреман за Ранка Шкрбића је стигао прије неколико дана. Ову информацију је потврдио министар спољних послова Србије, Иван Мркић, који није био у прилици за телефонски разговор.

Из Предсједништва Босне и Херцеговине нисмо добили ниједну информацију. Иако су затражене информације биле послате на вријеме, одговор није стигао. Једна од процедура јесте и акредитивно писмо, које Шкрбић треба да понесе са собом у Србију да би га одобрио шеф државе. Након тога Ранко Шкрбић може да се усели у резиденцију у Београду. Али, чека га и аутомобил.

Највећа привилегија амбасадора у свим земљама, па тако и Шкрбића када преузме своју функцију, биће имунитет који добија када крене на први дан посла. Имунитет подразумијева ослобађање од свих врста намета и пореза. Па тако, Ранко Шкрбић неће плаћати порез на резиденцију у којој ће боравити, порез на гориво које сипа у аутомобил, па чак ни издавање било које врсте докумената у државним институцијама.
Ослобађање од такси се односи и на неплаћање пореза било које врсте купљене робе. Ништа од овога не улази у плату.

Још за вријеме Шкрбићевог мандата – министра здравља, опозиција је тврдила да је пуно обећавао а мало радио. У својој биографији има диплому доктора фармакологије. Да ли ће то бити довољно за обављање дипломатског посла, показаће управо Ранко Шкрбић када се заврше све административне процедуре.Оставите одговор