Тринаеста – срећа: Нова емисија обвезница Српске

Влада Републике Српске је на 43. сједници, усвојила Одлуку о емисији обвезница Министарства финансија Републике Српске за измирење дијела обавеза по основу материјалне и нематеријалне штете настале у периоду ратних дејстава од 20. маја 1992. до 19. јуна 1996. године.


Влада осми пут емитује обвезнице старе девизне штедње

Влада Републике Српске је на 194. сједници усвојила Одлуку о 8. емисији обвезница старе девизне штедње у износу од 45,3 милиона КМ. Обвезнице ће бити емитоване на име 1.612 штедиша који су извршили верификацију у периоду од 15. децембра 2016. године до 28. фебруара 2018. године.


Јелена Тривић: Продаја обвезница је прескупа промоција Српске

Економски савјет ПДП-а изјаву Жељке Цвијановић да се Влада није одлучила на продају обвезница Српске јер буџету фали новца већ да се "на међународном тржишту појави под именом Република Српска" окарактерисао је као скандалозну.


Додик "има увјеравања" да ће Кинези градити аутопут до Приједора за обвезнице Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да располаже увјеравањима да је кинеска држава одлучила да прихвати обвезнице Српске као инструменте гаранције и финансирања.У Црној Гори се хвале: Много смо се повољније задужили, него ови у Српској

Министар финансија и социјалног старања Црне Горе Милојко Спајић данас је саопштио да су правовременим емитовањем обвезнице уштедјели 98,5 милиона евра, поредећи се управо са задужењем који је на овај начин остварила Република Српска.