Невладинићка школа: Молим вас, нападните ме!

За повод узевши вербални сукоб у Господској улици, између страног агента и социјално неадаптиране особе која се бави просјачењем, почела је још једна у низу медијско-обавјештајних операција против здравог разума.


Друштво хрватских новинара у БиХ осудило нападе на новинаре Независних новина

Из неког разлога, а биће занимљиво пратити ако Глас Српске дође у сличну позицију, Друштво хрватских новинара у Босни и Херцеговини најоштрије осуђује данашње пријетње смрћу новинарима "Независних новина" сматрајући то нападом, не само на новинаре у редакцији, него и на новинарство као професију.

"Независне новине" из Бање Луке гурају Србију у НАТО

Бањалучки дневни листови "Независне новине" и "Глас Српске" објављују серију текстова о НАТО-у, промовошићу на тај начин ову војну алијансу у јавности Републике Српске и Босне и Херцеговине. Посљедњи такав текст не бави се улогом НАТО-а у БиХ већ директно сугерише како би Република Србија требала постати чланица ове војне алијансе.
Истраживање које плаћа Влада РС: Грађани највише вјерују Додику

Смишљена су два пројекта – "Истраживање ставова јавности о стању у друштву и повјерењу у институције власти РС" и "Истраживање административних баријера за регистрацију и почетак рада привредног друштва у РС – како до предузећа за 48 часова".


"Независне" отвориле биро у Вашингтону

У Вашингтону је отворен Биро бањалучких "Независних новина", а свечаном отварању присуствовао је велики број званица, међу којима су били и конгресмени, представници Амбасаде БиХ у САД и америчких медија, потврђено је Срни у сједишту "Независних новина" у Бањалуци.