19:08 Звучи мало шпијунско-суперхеројски: Босић против СНСД-овог тима за прљаве операције17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина

У вријеме кризе: Копања очекује приход од пласмана у Србију

Власник компаније "Независне новине" Жељко Копања изјавио је да је дистрибуција у Србији "Независних новина" и "Гласа Српске", уз подршку Владе Републике Српске, више симболичке, али и политичко-стратешке природе.

среда, 19 октобра, 2011 / 08:10

"Очекујемо да ће овај наш потез, осим политичке и симболичке, имати и економску корист", рекао је Копања новинарима на пријему у Вили Републике Српске у Београду, поводом почетка дистрибуције "Независних новина" и "Гласа Српске" у Србији.

Он је додао да прво почела дистрибуција ових листова у Београду, са тиражом од по 4.000 примјерака, по цијени од 30 динара.

"Ми се надамо да ће се ствари одвијати добро, с обзиром на наше егзактне показатеље да у Београду и Србији живи око два милиона људи који су на овај или онај начин везани за наше крајеве, односно Србе из БиХ и Србе из Хрватске", навео је Копања.

Копања је најавио и отварање дописништва у Београду, које би покривало Београд и Србију, те додао да је следећа дестинација Нови Сад.

Главна и одговорна уредница "Гласа Српске" Мирјана Кусмук оцијенила је да је овај догађај закаснио много година, јер је штампа из Републике Српске одавно требало да се отвори и на другим тржиштима.

Према њеним ријечима, овај пројекат урађен је захваљујући томе што је Влада РС препознала да је крајње вријеме да "Независне" и "Глас" изађу и на друга тржишта, донирајући 150.000 марака у пројекту помоћи медијима, али и захваљујући напорима комапније "Независне новине".

"Уређивачки принципи ће остати исти. То што је Влада РС финансирала овај пројекат дистрибуције не значи да уређује `Глас`", рекла је Кусмукова.

Она је напоменула да у РС на тржишту има седам дневних новина, од којих пет долазе из Србије.

"Било је крајње вријеме да и новине из РС буду пред читаоцима у Србији и и надам се да ће врло скоро бити и пред читаоцима у региону. Само то што се принтани медији из Српске појављују на тржишту Србије нама је сасвим довољно", навела је Мирјана Кусмук.

Она је додала да велики број људи из РС живи у Србији и да их интересују информација из Републике Српске, те навела да ће у прво вријеме издање "Гласа" и у Србији бити исто као у Републици Српској.

"Двадесет година нас није било на овом тржишту и само то што долазимо, мислимо да је довољно", додала је главна и одговорна уредница "Гласа Српске".0 КОМЕНТАРА

  1. Ko će imati ekonomsku pomoć od toga? Nama pomoći nema dok je ove nenarodne, za narod zločinačke vlade. Narod pati od bijede i svake muke, a ona vrši distribuciju kopanjinih novina. Nesretni pavić poziva mašinovođe da rade za onoliko koliko on dobije za jedan sat dnevno, a su svi do jednoga su ratovali da bi on i dodik mogli da kupe cijelu RS tri puta.
    I, Kopanji nikada dosta naših para. Prokletnik jedan!

  2. Kопања је „купио“ Глас за 6,5 мил. Имам поуздану информацију да није ни марке уплатио и да инсистира код Џомбе да га ослободи кредитног задужењеа од 19мил из неких старих кредита. Тако да је ових 150.000 смијешна цифра за оне које су добили претходних година, да нагласим, кад су већ биле приватизоване.Волео бих да знам у којој то држави Европске уније приватна фирма тражи неповратна средства за свој развој и да их притом добије. То једино може у овој Додиковој ћаћевини.

Оставите одговор