ЕУ спрема нове мjере за трговински рат против Америке

Европска унија је сачинила „агресиван” трговински план помоћу којег ће се супротставити протекционистичким мjерама америчког предсjедника Доналда Трампа и америчким технолошким гигантима попут Гугла, Епла, Амазона, Мајкрософта и Фејсбука, пише амерички лист „Политико”.
Црна Гора без евра јер не испуњава мастрихтске критеријуме

Европска унија могла би да захтева да Црна Гора промени званичну валуту и да у процесу преговора са ЕУ остане без своје садашње валуте, евра, а из Брисела се све чешће чују такви захтјеви с образложењем да Црна Гора не испуњава већину „мастрихтских критеријума“, јавља радио Дојче Веле.


„Дестилација“ Теслић: Извоз у ЕУ

Генерални директор Хемијске индустрије „Дестилација“ из Теслића Ново Шкребић рекао је да ова компанија 75 одсто угља и брикета за роштиљ извезе на тржишта земаља ЕУ.Зи и против Шенгена!

Приједлог Европске комисије о заједничкој европској стратегији о питању миграције и азила, који, између осталог, предвиђа и механизам за координисано и привремено увођење граничних контрола унутар шенгенског простора, изазвао је жестоку политичку дебату у ЕУ.


Тадић – кандидатура па избори „у мирној, цивилизованој и демократској атмосфери“

БЕОГРАД – Предсједник Србије Борис Тадић оцијенио је данас да парламентарни избори у Србији треба да буду расписани послије доношења одлуке држава чланица Европске уније о добијању статуса кандидата Србије за чланство у ЕУ, саопштено је данас из Прес службе предсједника Србије.