07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Еуростат: Кина постала главни трговински партнер ЕУ

Кина је постала главни трговински партнер ЕУ у првих седам мјесеци 2020. године и тако замијенила САД које су раније биле главни партнер европских земаља, саопштио је Еуростат.

понедељак, 21 септембра, 2020 / 12:19

Европски увоз из Кине порастао је за 4,9 одсто у период од јануара до јула у односу на исти период прошле године, док је увоз из САД-а у истом периоду пао за 11,7 одсто.

Извоз из држава чланица ЕУ у Кину је забиљежио благи пад од 1,8 одсто, док је извоз у САД опао за 9,9 одсто, показују подаци Еуростата.

Након Кине и САД-а, водећи економски партнери ЕУ у првих седам мјесеци текуће године били су Велика Британија, Швајцарска и Русија.

Током првих седам мјесеци 2020. године дошло је до пада трговинских активности усљед пандемије ковида-19. Пад у међународној трговини за земље ЕУ је почео у јануару, а опоравак је почео у мају када су мјере затварања полако почеле да се укидају.Коментариши