Стоп лицемјерју: Српска и Србија се слажу са Хрватским поштама!

Сви медији који објаве вијест о томе да је у Мостар пошиљаоцу враћена пошиљка, а службеник још нагласио да је – забрањено писати ћирилицом – а који немају бар и тзв. ћириличну варијанту: ТЕШКИ СУ ЛИЦЕМЈЕРИ И САУЧЕСНИЦИ У ЗЛОЧИНУ!

среда, април 14, 2021 / 10:18

Фронтал.РС на дневној бази објављује текстове о азбукоубиству. Имамо чак и посебне рубрике (Азбукоубиство и Латиничење) које се често преклапају у подударности политике којом се истрјебљује српско писмо.

Нико други то не чини.

Такве вијести се чак карактеришу као "националистичке", "екстремистичке", "непристојне", "хушкачке" и сличне замјене теза. Сви их прочитају, али ријетко ко преноси даље, јер ће бити оглашени "четницима" и "геноцидашима" у тзв. РЕГИОНУ. А тај РЕГИОН, нешто је што је изузетно битно свима у просветном и политичком животу Српске и Србије.

То им је на првом мјесту, па онда они сами.

Сада је, одједном, свима пало на ум да се згражавају о угрожености ћирилице? (пишући латиницом)

Зашто?!

Зато што то не раде Срби, већ су ћирилицу као забрањену институционално навели Хрвати?

Као да ми то не знамо? Као да се у Хрватској можете без судског тумача обратити било којој државној установи? Као да у Хрватској није након 1991. године уништено 2,8 милиона књига које су писали Срби или су штампане латиницом, или су на то да су Хрвати узели књижевни језик Вука Ст. Караџића подсјећале?

Као да од "реформе правосуђа у БиХ" ни један суд у Републици Српској никада више није послао било шта, било коме, написано српским писмом?!

Зашто је сада оно што сви знамо и о чему Фронтал.РС пише свакодневно на згражање чаршије, одједном тако грозно и достојно тога да сви о томе пишу у истој тој полтронској чаршији?

Дивјаковци и Богићевићевци бране српско писмо?!

Чак је и гласило провјерених Дивјаковаца, које је судски пресуђено да је украло логотип јединог ћириличног портала западно од Дрине, које се шлепа на наш лик и дјело да би опскурне персоне као Мртво Пувало добијале донације, узело себи за право да објави такву вијест?!

Они, који највише раде на томе да српско писмо изумре и никада га не користе, осим кад се лажно представљају!?

Управо зато је овакво понашање у јавности, главна полуга уништавања Срба као културног колективитета. Скретањем приче са стварних проблема на општепознате ствари.

Ко уопште зна посигурно да ова фотографија није фалсификат?

Кад мало боље размислите, у питању је само дигитална фотографија, на којој (ми смо заокружили) нису битне Хрватске поште Мостар, већ на печату који је ручно дописао шта је забрањено, стоји натпис ЗАГРЕБ.

У Загребу је ћирилица одавно ван закона и ту нема ништа саблажњиво. То је чињеница.

Кад ћирилицу истребљују Срби, онда је то у реду?

То што српско писмо истребљују сами Срби, у државним институцијама, за новац Републике Српске и Републике Србије (у Црној Гори је тај процес завршен и државна телевизија без ичијег противљења и оваквог згражавања у РЕГИОНУ нема латиницу већ деценијама, као и Федерална ТВ из Сарајева), то није никакав проблем.

Није проблем кад то ради владика СПЦ Јован Ћулибрк, проблем је кад то ураде Хрвати? Који то уопште не крију. И који због тога неће трпити ама баш никакве посљедице.

Ако то није чист национализам, односно медијски шовинизам који игра на остатак остатка српског културолошког патриотизма, онда није ни ништа друго. Онда такве ствари, бар кад је културни геноцид над српским народом и у питању, уопште не постоје.

Оваква стихијска и простачка таламбасања о угрожености српског писма, односно фашизму и културном геноцидаштву Хрвата, највећи су непријатељ српског народа и уништавају сваку разумну полемику или акцију за очување српског писма и културног индентитета у јавости.

Испразнимо се на небитном догађају, а сутра опет сви поштујмо Павелићеве законе

Мало се изгрмимо по медијима и друштвеним мрежама латиницом. Згражавамо се, колутамо очима, вртимо главом, цокћемо; а онда сутрадан ником ништа.

Огромна већина правовјерних ћириличних љутиша, који сви пишу латиницом, као по закону сутрадан редом стају у строј са онима који славе наметнуте амандмане на Устав Републике Српске о "конститутивности сва три народа и равноправност оба писма". Сврставају се уз оне који их тумаче тако да државни службеници и корисници буџетских средстава (посебно у култури) имају право по од ОХР октроисаном амандману, користе писмо које се њима свиђа.

А то је увијек и непогрешиво латиница коју су Анте Павелић 25.04.1941. и Фрањо Туђман 1991. године прогласили јединим законитим писмом.

Српска и Србија тај закон поштују на начин који је прописао једнопартијски диктатор Јосип Броз Тито. Не отвореном, законском, већ културолошко-системском перфидном забраном, која је јача у неписаним законима. Знате онај најбитнији: Два писма су богатство народа?

Србија и Српска кроз институције система проводе политику Хрватских пошта Мостар и Загреб! Немојте да се лажемо…Оставите одговор