Шпирић: Тражите рјешење, а не кривца

Министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић упозорио је данас све нивое власти у БиХ да су преговори са Међународним монетарним фондом завршени, тако да хитно треба да се окрену испуњавању прихваћених обавеза и тражењу рјешења, а не кривца за новонасталу ситуацију. "Поводом све учесталијих оцјена о угрожености аранжмана са ММФ-ом желим да упозорим све […]

уторак, 2 априла, 2013 / 15:16

Министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић упозорио је данас све нивое власти у БиХ да су преговори са Међународним монетарним фондом завршени, тако да хитно треба да се окрену испуњавању прихваћених обавеза и тражењу рјешења, а не кривца за новонасталу ситуацију.

"Поводом све учесталијих оцјена о угрожености аранжмана са ММФ-ом желим да упозорим све нивое власти у БиХ да су преговори са ММф-ом завршени и да предстоји испуњавање услова, првенствено, провођење реформи и то реформе социјално-безбједносног сектора", рекао је данас Шпирић Срни.

Он је подвукао да је заправо право питање зашто је БиХ из досадашња два аранжмана са ММФ-ом успјела да повуче само трећину одобрених средстава.

"Одговор је једноставан. Власти на различитим нивоима у БиХ нису спремне за провођење неопходних реформи. Очигледно да недостају одлучност и визија", констатовао је Шпирић.

Он је истакао да се сада може десити да БиХ падне у замку да тражи кривца, а не рјешење, као што је то сада случај у Федерацији БиХ.

"Тражење кривца, а не рјешења за проблеме, и овај пут узима данак у БиХ", закључио је Шпирић.0 КОМЕНТАРА

  1. Kao kada nam neko kuću opljačka, sve iz kuće iznese, rasproda ili prisvoji, i policija nam kaže: tražite rješenje , unosite u kuču slamu i spavajte na njoj, idite po deponijama tražite namještaj i staro posudje, tražite od zelenaša da vam posude da kupite djeci hljeba, snalazite se kako ćete dalje, umjesto da tražite lopova koji vas je opljačkao.

    Krivce na sunce koji su nas doveli u ovaj jad, i ovaj čemer, od lopova oteti ono što je naše, njih strpati zatvore, pa onda vidjeti šta nam je dalje činiti

    A, jedan od keatora ove naše tragedije je i Špirić.

  2. Испуњавању прихваћених обавеза??
    шпирке, смрадоњо, испуњавајте ви те обавезе ко вас јб. ви сте то потписали за своје плате!
    Подржавам ове људе у федерацији који не јебу ни два посто такву стоку као што је шпиро!

Оставите одговор