Сјећање је аут: Јер писање Римемберинг Сребреница је негирање "геноцида"?

Британска амбасада у Сарајеву је финансирала мрежну страницу МЦ Поточари, Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић састао се са др Вакаром Азмијем, предсједавајућим организације из Велике Британије, чије име се мора писати у оригиналу.

среда, 29 септембра, 2021 / 14:56

Српски језик и писмо нису довољно добри за сјећање:

Током сусрета разговарано је о утисцима и утјецају који је имала онлајн-комеморација поводом 26. годишњице геноцида у Сребреници, али и о свакодневним активностима ове организације, које доприносе очувању истине о ономе што се дешавало у Босни и Херцеговини.

Предсједавајући организације "Remembering Srebrenica” захвалио је предсједавајућем Комшићу на његовом учешћу током онлајн-комеморације и активној подршци, истичући да његови јасни ставови и борба за правду и једнакост свих грађана имају позитиван утицај на босанскохерцеговачку заједницу у Великој Британији, али и друштво у цјелини.

Предсједавајући Комшић је казао да смо, као дио цивилизацијског друштва, дужни свакодневно причати о оном што се дешавало у Сребреници, као и о дешавањима током Другог свјетског рата, због будућности и нових генерација које долазе. Као свједоци мрачне стране историје, имамо константну обавезу да о њој говоримо и да не дозволимо да се понови. Истакао је да сви заједно морамо бити истрајни у борби против фашизма, антисемитизма и свих других облика нетолеранције и дискриминације у друштву.