Наставља се брука: Амбасадорка без дипломе ступила на дужност

Мартина Млинаревић Сопта, која је лажирала биографију приликом конкурса за мјесто амбасадора БиХ у Чешкој, упркос кршењу закона и процедура, ступила је на дужност.

петак, 31 јануара, 2020 / 12:58

Комшићева амбасадорка која је дала лажну изјаву да је завршила факултет, објавила је на Фејсбуку да је у петак 24.01.2020. формално преузела дужност амбасадора БиХ у Чешкој Републици, предајом акредитивних писама шефици протокола чешког Министарства спољних послова.

Иако се представља као књижевница, Сопта је "ошишаном латиницом" написала и да јој је посјетом у Брну подржао и Шефик Џаферовић, што уз Додикову ћутњу и Комшићеву подршку очито гарантује да ће кршење закона и правила постати стандард у Министарству спољних послова БиХ. Подсјећамо, из тог министарства Фронталу је потврђено да Сопта, тада кандидат за амбасадора, није доставила диплому завршеног факултета. Високо образовање је један од елиминационих услова за именовање на ту дужност.

Упркос томе што је Предсједништво БиХ обавијештено из Министарства о томе, реакција на противзаконито понашање љубитељке лика и дјела неоусташког злочинца Блажа Краљевића није било, па је Сопта приступила обуци коју пролазе будући амбасадори. И потом се похвалила да је била најбољи кандидат у историји кандидата. Заиста штета што не испуњава услове, али то очито није проблем, уколико иза вас стоји Комшић, иначе велики борац за владавину права.

— Унаточ вишемјесечним политичким притисцима и медијском сајбербулингу, саботажама и покушајима да ми се напакости на све начине, данас је одржан мој Завршни разговор пред Министарством вањских послова, а некадашњи амбасадори, шефови Одсјека и судионици, у јавном образлагању на концу мог говора сложили су се да је то била најбоља презентација и излагање новоименованог амабасадора у задњих двадесетак година. Иновативно, отворено и другачије – написала је Сопта, поново на фејсбуку и поново неписмено, без надредних знакова изнад слова ш, ћ, ч…

Према њеним, додуше незваничним тврдњама, прилику за дошколовавање Сопта ће имати у Прагу, јер је тврдила да су јој чешки пријатељи омогућили да заврши факултет енглеског језика и Прагу, током трајања амбасадорског мандата. По чему ће, ако се то деси, очито ући не само у локалну, већ и у свјетску историју.5 КОМЕНТАРА

  1. Мени стварно није јасно шта Срби у БиХ уопште хоће и желе.
    Ако хоће независност „државе“ Републике Српске онда треба да су радосни због урушавања БиХ које ради Жељко Комшић. Суштина је да Фонтал.рс глуми наивност јер ће сутра тзв. српски члан исто тако черечити БиХ за личну корист њега и његове секте а Фронтал.рс ће писати о Новорусији.
    Читава БиХ је окупирана а сви народи конститутивни или не су обична говеда.
    Иначе што се тиче Жељка Комшића вјерујем да су његови људи добар избор,ко зна можда је ово што ради једноставно понуда Бакира и тзв. српског члана да се и Жељко огади својим гласачима.