21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

ПДП се утеже пред изборе: Сабор ГрО у Градишци и Предсједништво

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић рекао је вечерас у Градишци, гдје је одржан Сабор Градског одбора ПДП-а, да је увјерен да ће и овај град и пратити тренд раста подршке ПДП-у:

петак, 31 јануара, 2020 / 14:11

"ПДП, на челу са предсједником Градског одбора и народним послаником др Миланом Швраком, одувијек је имао значајну подршку у Градишци. Сигуран сам да ће подршка нашој идеји бескомпромисне борбе за нормалну, достојанствену и просперитетну Српску и овдје засијати у пуном сјају", истакао је лидер ПДП-а.

Милан Шврака, предсједник Градског одбора ПДП-а Градишка, захвалио је присутним на подршци коју већ двадесет година пружају ПДП-у:

"Надам се да смо оправдали повјерење, али увијек ћемо се трудити да будемо бољи, да радимо више за сваког човјека у нашем граду. Градишка, као и читава Република Српска, заслужују снажан искорак напријед и незаустављив развој и то је циљ којем тежимо", рекао је Шврака.

Сабору ГрО ПДП-а Градишка, на којем је изабрано ново руководство градске организације, поред предсједника ПДП-а Бренислава Бореновића, присуствовали су потпредсједници ПДП-а Јелена Тривић и Игор Црнадак, чланови Предсједништва Драшко Станивуковић, Перица Бундало, Миланко Михајилица и Мира Пекић, те бројни чланови, симпатизери и гости.

Е, а сад Голић и предсједништво

Члан Предсједништва Партије демократског прогреса, Синиша Голић, рекао је да данашњом сједницом Предсједништва странке ПДП улази у фазу организационих припрема за локалне изборе који ће бити одржани у октобру ове године.

"Већ сада је потпуно извјесно да ћемо у свим општинама и градовима имати своје листе за одборнике, а у значајном броју локалних заједница ПДП ће имати своје кандидате за начелнике и градоначелнике". Он је додао дау том смислу постоји још увијек незванична подршка различитих политичких фактора, али да преговори тек треба да почну.

"Оно што нам је већ познато, како због рада наших људи у локалним заједницама, тако и због јасно изражених ставова наших посланика у НСРС и ПД ПС БиХ, ПДП ће бити незаобилазан фактор и остварити најбољи резултат на локалним изборима у историји странке", истакао је Голић.

Он је додао да ће један од основних политичких циљева ПДП-а остати измјене Изборног закона које би омогућиле фер изборе којима би била испоштована воља народа.

Он је пренио став Предсједништва ПДП-а да су први потези новог Савјета министара разочаравајући:
"Већ у овој фази они дјелују као раштимован оркестар. Посебно забрињава најава из експозеа предсједавајућег Савјета министара да се они планирају бавити темама које нису у њиховој надлежности, него прије свега у надлежности Републике Српске и ФБиХ", рекао је Голић.

Голић је рекао да је на снази понижавање Републике Српске у заједничким институцијама, што се огледа у ограничавању празновања 9. јануара, Дана Републике, запослним у појединим министарствима, а на шта тренутна владајућа структура из Српске, на челу са СНСД, прећутно пристаје.

Истакао је да и даље посебно забрињава најава повећања ПДВ-а:
"ПДП је спремио конкретан одговор. Посланици у Клубу посланика у НСРС упутиће у скупштинску процесуру Декларацију о кључним правцима фискалне политике, гдје ћемо тражити да се стопе пореза и доприноса на плате врате на ниво од прије 2008. године, како би се олакшало послодавцима, омогућило више запошљавања и смањила сива зона. Декларацијом се тржи и од локалних заједница да смање намете", поручио је Голић.