Маске су пале: 168. сједница Вишковићеве владе без епидемиолошких мјера

Влада Републике Српске донијелa је данас, на 168. сједници у Бањалуци, Одлуку о измјени Одлуке о усвајању Акционог плана запошљавања у Републици Српској за 2022. годину.

петак, 6 маја, 2022 / 15:40

Овом одлуком је обезбједила додатних 14.000.000,00 КМ, тако да поред раније обезбијеђених 14.140.000,00 КМ, укупна средства за запошљавање износе 28.140.000,00 КМ

Ова средства су предвиђена за реализацију три програма, за које је изражен посебан интерес за запошљавање и то: Подршка запошљавању и самозапошљавању дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида ВРС – Пројекат "Заједно до посла", Подршка запошљавању и самозапошљавању циљних категорија у привреди (незпослених лица преко 40 година живота, жене жртве породичног насиља, жене жртве ратне тортуре, жене у руралним срединама, штићеници домова који су завршили образовање) и Програм подршке запошљавању младих са ВСС – приправници.

Измјеном Акционог плана обезбједиће се запошљавање за још 2.119 лица тако да ће се поред раније планираног запошљавања 3.670 лица у 2022. години омогућити запошљавање укупно 5.789 лица.

Влада Републике Српске донијелa је Одлуку о давању сагласности Министарству трговине и туризма на распоред средстава са позиције – текући грант за заштиту потрошача, за период 1. јануар – 31. децембар 2022. године, у износу од 90.000,00 КМ. Средстава ће бити распоређена удружењима за заштиту потрошача из Републике Српске према процедури и условима прописаним Правилником о критеријумима за расподјелу финансиjских средстава за рад удружења за заштиту потрошача..

Влада Републике Српске усвојила је Двадесет и седми извјештај Савјету безбједности Уједињених нација.

На данашњој сједници, Влада је усвојила Извјештај о извршеном надзору над радом органа јединица локалне самоуправе за период 1. јануар – 31. децембар 2021. године, те Извјештај о раду и финансијском пословању Ауто – мото савеза Републике Српске у периоду од 1.1. до 31.12.2021. године.

Влада Републике Српске усвојила је Одлуку о утврђивању општег интереса за изградњу јавне саобраћајнице која се налази у обухвату Регулационог плана за простор између улице Књаза Милоша, Проте Николе Костића, нове трасе Улице Илије Гарашанина и жељезничке пруге Бањалука – Нови Град, Град Бањалука. Такође, усвојена је и Одлука о утврђивању општег интереса ради изградње саобраћајнице Делибашино Село – Пријечани, у складу са Регулационим планом стамбеног насеља "Пријечани" у Бањалуци.