Као што је Фронтал.РС и најавио: Изједначивач усташа и четника Зафрановић добио 200.000КМ грађана Српске

Након аутошовиниста Горана Марковића и Срђана Драгојевића, који су добили 700.000 и 1.500.000 КМ народа Републике Српске, да нас тешко обрукају, сада је на ред дошао и титоиста Зафрановић који је изједначавао усташе и четнике.

четвртак, март 25, 2021 / 16:29

Прије најкраћег могућег представљања неког пројекта који пледира да добије велики буџетски новац, они који су га представљали јавно су рекли како су присутни толико мање битни, јер журе на заказане састанке са властима.

Осим у Вијећници Банског Двора у Бањој Луци, састанку са Милорадом Додиком и сарадницима, присуствовао је и лобирао за Лордана Зафрановића и латинични владика Јован Ћулибрк.

Високо свештено лице СПЦ, који предводи прохрватске лобисте у смањењу броја жртава Јасеновца и пише колумне у хрватским новинама о страдању Јевреја.

Из Пакраца је у Бању Луку, без консултације са владиком Бањолучким Јефремом, дошао само тим послом.

Док се за све филмове аутора из Српске по конкурсу не издвоји ни 100.000 КМ годишње, Лордану као с послом 200.000 КМ без конкурса!

Задужује се Министарство просвјете и културе и Министарство финансија да, у сврху финансијске подршке филму обезбиједе средства из Буџета Републике Српске за 2021. годину, у износу од 200.000,00 КМ, стоји у саопштењу о ванредној сједници Владе РС.

Овим је јасно послата порука свим домаћим, посебно млађим умјетницима да можете до миле воље у животу пљувати по српском народу, али уколико сте неко ко је био славан у комунистичкој Југославији у доба када за наше властодршце нико није чуо, добијате новац сигурно. Наравно, да наставите радити оно што сте радили.

Са друге стране, домаћим филмским и уопште сценским ствараоцима, распаљена је тешка шамарчина и Влада РС им је поручила да су нико и ништа и да ће, бар што се њених улагања тиче, то и остати.

Они ће на то, сада сасвим извјесно, пожурити да се усликају са Лорданом Зафрановићем и рехабилитују га за све што је радио до сада.

Влада РС још каже (обратити пажњу на наглашено)

Влада Републике Српске усвојила је и Информацију о Захтјеву продуцентске куће "НЕТФИЛМ" д.о.о. из Бањалуке за финансијску подршку играном филму "Дјеца Козаре".

Филм "Дјеца Козаре" ће представити сву трагедију страдања дјеце,  српског и других народа која се десила у вријеме Другог свјетског рата и испричати трагичну причу о геноциду почињеном од Независне Државе Хрватске. Тиме се уклапамо у европска настојања да се култура сјећања, а нарочито за злочин геноцида, обиљежи филмом који у готово свим својим елементима има ту трагедију.

Ради се о међународном филмском пројекту, а партнери су из Србије, Чешке, Француске, Сјеверне Македоније, Словеније и Хрватске, с тим да ће се цијели филм снимати на територији Републике Српске и биће ангажовани сви филмски потенцијали Републике Српске, чиме се стиче статус главног продуцента.

Потпуно непознатој продуцентској кући удовољено на прву и симптоми културног полтронизма

О овој продуцентској кући не можете наћи ништа, осим да се једно предузеће (ДОО) истог имена налази у Београду и омогућава гледање филмова и серија преко интернета.

Но, довољно је да се погледају издвојени дијелови прије посљедњег поднаслова, па да се види како у Влади РС пате од културног полтронизма, свих идеолошкх постулата титоизма, те крајњег провинцијског обољења које се најтеже лијечи:

  1. Чак ни у Републици Српској, за њене паре, не треба и не смије се говорити о страдању српске дјеце, већ у то морају бити укључена и дјеца "других народа"
  2. Болесна жеља да се "уклапају" у културну матрицу оних који их сматрају геноцидним, те да им се копирањем њихових поступака додворе, што ће се десити на Свето Никад.
  3. Чим се у то укључи било која друга земља, добри домаћини из Владе РС не смију изостати из угледне екипе (сви су учествовали, рецимо, у агресији на СРЈ), коју код нас преставља сасвим непознато друштво са ограниченом одговорношћу.
  4. Сами на себе навлаче "статус главног продуцента", а да као и у случају Турнеје која је снимана у Српској то значи да ће осим 200.000 КМ помоћи са бар још толико на друге начине само снимање, а да као и у случају филма Горана Марковића неће имати појма о чему се ради, нити уопште бити заинтересовани да надзиру снимање и условљавају га ауторитетом "главног продуцента".

Као што је ових дана у Приједору довољно да вам тетак буде градоначелник, па као хармоникаш, односно музичар, можете управљати градском галеријом без јавног конкурса и мимо статута, тако је и давањем пара Лордану Зафрановићу по кратком поступку и без конкурса, Влада РС доказано води мутирано титоистичку, антисрпску културну политику која запоставља домаће ствараоце и производњу и системски једино проводи политику на коју Загреб и Сарајево могу само да трљају руке.

Млади умјетници српске провенијенције, ако их и има, овим су послати у табор Невладинића и отворених усташа.Оставите одговор