Зафрановић се одрекао Дјеце Козаре, хоће ли Српска обећаних 200.000 КМ?

Хрватски редитељ Лордан Зафрановић, најавио је да би снимање филма о злочинима (не геноциду над Србима) у Јасеновцу, чији је радни назив био Дјеца Козаре, а којег се одрекао чим је у Бањој Луци добио обећање новчане и логистичке подршке, требало да почне у јуну ове године.


Дани(ј)ел Симић: Дара из биљежнице професора Телебака

Преминуће врховног масмедијског лектора у Бањој Луци и први играни филм о логору смрти Јасеновац, наоко без икакве међусобне везе, имају јасан заједнички именитељ у јавности. Он је персонализација националног интереса, кроз популистичку патетику у табуу смрти.

Зафрановић на путу до Загреба заборавио Дјецу Козаре – филм у Хрватској конкурише под именом Златни рез 42

Пријавили смо овај сценариј заједно с мојом редатељском концепцијом на натјечај ХАВЦ-а за производњу дугометражних филмова под насловом "Златни рез 42 (Дјеца Козаре)”, каже редитељ Лордан Зафрановић након што му је Влада Српске обећала 200.000 КМ без конкурса за филм.


Као што је Фронтал.РС и најавио: Изједначивач усташа и четника Зафрановић добио 200.000КМ грађана Српске

Након аутошовиниста Горана Марковића и Срђана Драгојевића, који су добили 700.000 и 1.500.000 КМ народа Републике Српске, да нас тешко обрукају, сада је на ред дошао и титоиста Зафрановић који је изједначавао усташе и четнике.


Покривалица: Лордан је већ добио паре

У Бањој Луци је готово репризирана сцена када Милан Бандић, дан након што је потписао петицију да српско писмо не може бити кориштено у Вуковару, дочекан од гомиле новинара и са усхићењем. Да би их још додатно понизио "шалом", како му се то никад не може десити у Загребу којем је градоначелник.