Три мјесеца "контраофанзиве": Шта је конкретно добио Кијев на терену?

Главни удар у Запорожју и на јужно-доњецком правцу украјинске трупе су почеле да наносе рано ујутру 4. јуна. У равници, по минским пољима, без надмоћи у ваздуху, инфериорни у артиљерији, муницији и дроновима; принуђени су да за било какво напредовање жртвују пјешадију, које једино имају више од руске стране.


Српска се сјетила да има границе

Почела је школска година и српска политика западно од Дрине полако се буди из љетњег сна, протестима у организацији владајуће коалиције. Но нешто је другачије. Овај пут, они запрепаштавају осмишљеношћу. Одавно није било смисла.


Чији су златни љиљани?

Многе су се птице у нашем кокошињцу китиле туђим перјем. Данас је прилика да се осврнемо на та крештања. Искључиво чињеницама!


Љевчанске зађевице преко леђа Јасеновачких жртава

Владика Јован Ћулибрк има потребу да често истиче како још нико на српским универзитетима није докторирао на теми Јасеновца, а ми се питамо зашто он за све своје године проведене у Јад Вашему као упосленик, па потом сарадник и "врховни ауторитет у Срба", није на тој теми чак ни магистрирао?


Мира Костовић одржала предавање Невладинићима: Направите списак важнијих и неважнијих новинара по вашим мјерилима

Потпредсједница Удружења новинара Републике Српске, реаговала је на непотписан текст и његову најаву на порталу финансираном од Владе Сједињених Америчких Држава, а који помиње удружење у чијем је руководству.


Зоран Ћирјаковић: Борча је тело Србије

Српске елите су дубоко подељене. Чини се понекад да та подела нема почетак. Њена природа се временом мењала али темељне одреднице располућености су остајале исте. Србија данас има два срца. Једно је Косово; друго је одавно пресађено у Брисел.


Економист предвиђа: Купи ли Кина много хране – спрема се за рат

Кина има резерве пшенице довољне за 18 мјесеци – у случају скривених припрема за рат почеће да купује још више пољопривредних производа, посебно соје, коју увелико користи за исхрану свиња, а свињетина чини 60 одсто укупне потрошње меса у тој земљи – тврди лист "Економист".