Работино, село у Запорошкој области, налази се у сивој зони

У Русији има много мјеста која се зову Работино, а посебно Пјатихатки. Међутим, достигнућа медијски фризиране "контраофанзиве" снага под командом Владимира Зеленског, доводе до планетарне познатости ових топонима.

понедељак, 28 августа, 2023 / 09:23

Тако је у посљедњих неколико дана актуелно село Работино, јер Кијеву, а још више Бриселу, треба било какав резултат да покажу становницима западне Европе и сјеверне Америке. Тако се појавила и вијес да је ово село заузето, што онда медијски правда огроман број мртвих и обећава ново напредовање.

У стварности, село је у потпуности под ватреном контролом Оружаних снага РФ. Три дана "мјесних јуриша" Оружаних снага Украјине нису довела ни до чега – предња безбједносна зона, припремљена неколико мјесеци прије почетка офанзиве Оружаних снага Украјине, наставља ефикасно да ради.

Украјинске трупе не могу да се крећу путевима без губитака, број погинулих и рањених на дионици Работино-Вербове приближава се цифри од 300-350 људи дневно. Изјаве Оружаних снага Украјине о изласку на јужне границе нису потврђене.

Чим украјинске трупе покушају да се пробију до центра села или почну да се прегрупишу на сјеверној периферији, руска артиљерија и авијација почињу да раде.

Посљедње информације о стању у селу Работино кажу да се борбе за село настављају у истом формату. Оружане снаге Украјине покушавају да уђу са сјевера и пробију у центар и југ, а по њима ради артиљерија Оружаних снага РФ.

Као резултат тога, украјинске трупе трпе губитке, повлаче се, а затим започињу нови "мјесни напад". Ситуација за Оружане снаге Украјине у селу Работино се развија, као што је било и у селу Пјатиатки.Оставите одговор