Игор Дамјановић: Остављање санкција Русији, бетонирање тековина Мила Ђукановића

Усклађивање спољне политике са ЕУ је Поглавље 31, дакле последње у процесу придруживања. Црна Гора није отворила Поглавље 31. Ако све буде ишло у најбољем реду Црна Гора ће ово поглавље отворити тек за неких 6 година. Ни тада не била у обавези да уведе одмах санкције Русији, ако их и даље буде, већ да само размишља у том правцу.

понедељак, 14 децембра, 2020 / 13:16

Србија и Сјеверна Македонија учествују у истом процесу као и Црна Гора и нису увели санкције Русији. Из Брисела се њихово придруживање санкцијама не тражи. Ноторна лаж је да су санкције Русији у овом моменту наша обавеза на путу интеграција у ЕУ. Дакле, санкције Русији то нису биле ни онда кад су уведене, 2014. године, већ ритуалан чин Миловог доказивања вјерности својим новим западним газдама и заклетва да се Русије заувијек одрекао.

Продужетак срамних санкција Русији, против којих је по анкетама више од 2/3 грађана Црне Горе, није одговоран однос према придруживању ЕУ, већ чување ТЕКОВИНА МАФИЈАШКОГ РЕЖИМА МИЛА ЂУКАНОВИЋА. То што се у дипломатији те тековине најочигледније чувају, уосталом и не треба посебно да нас чуди, пошто се на челу министарства нашао господин Радуловић, у бившем режими и фашистичкој ери Срђе Дармановића – директор Дирекције за ЕУ у Министарству иностраних послова.

И послије неко каже немојте критиковати нову владу, дајте им 100, 200, 300 дана… да се Милове тековине мало забетонирајy.