Драган Пешић: Моја Порука школској Вибер групи

Поштована учитељице и родитељи. Као што већ добро знате доба је пандемије неког вируса и наша ђеца у школи на часу бораве са маском на лицу. Након што смо завршили бурно лето где је било много масовних окупљања од концерата, журки и разних "ивената" без поштовања "пандемијских мера струке", кола корона мера би требало да се сломе на нашој ђеци.

петак, 27 августа, 2021 / 05:03

Један од предлога министарства је да наша ђеца иду свих 45 минута на час, али да носе маске на истом. Не знам за Вас поштовани родитељи, али моја ћерка неће носити маску на часу! Удисати угљен диоксид који издише и враћати га себи у мала недовољно развијена плућа и уједно стварати себи слику морања нечега.. Јер је неко рекао да мора да носи маску!

Поштовани родитељи наше ђеце, ја нисам политички ангажован и то ме апсолутно не занима, занима ме само здравље моје ћерке како ментално тако и физичко! Директор школе у Трну је потпуно небитан човек који нема јуриздикцију ни над чим и ради како му се каже.

Учитељица, ма колико била дивна, немоћна је да ишта промени по питању маски и услова рада са децом. Надлежно је министарство и сама држава. Е па родитељи ђеце своје… Ако се Ваш глас не чује, неће се сигурно чути глас полтронских директора са нашом и вашом жељом да нам пазе ђецу! То се неће десити!

Уз сво разумевање и поштовање према другим ученицима, Леона Пешић ће у школу долазити без маске на лицу и наставу похађати тако! Леонини родитељи су дали свој допринос борби против вируса вакцинишући се уредно, препорученом Фајзер вакцином.

Уколико то не задовољава прописане стандарде, Леону ће родитељи у нужној мери исписати из школе и школоваће се у кући. Ако баш баш закони Републике Српске буду наметнули морање, Леона која осећа анксиозност и тешко подноси ношење маске уопште… ће наставити школовање али ће јој родитељи уз помоћ психолога обезбедити оправдање да одсуствује колико год је то могуће. Нисам сигуран за законе да ли се ђеца до 12-те године као у остатку света могу школовати од куће али ћу проверити са својим адвокатом и у Службеном Гласнику РС.

Иако свестан да ће веома мали број родитеља подржати став чак и ако мисле исто (јер ћутање и спуштање главе је безболно и тако ће Вам ђеца бити васпитана…) Сумарум је тај да Вас најљубазније као родитеље молим да не допустите да Ваша ђеца испаштају због пан-политичке приче око Корона вируса, а до јуче смо сви били а славама, рођенданима, концертима, журкама…

Наша ђеца ће након ношења маске 45 минута свакако изаћи у двориште школе Десанка Максимовић и играти се једни са другима без маске и дисати једни у друге, скакати заједно и знојити се и додиривати и делити све могуће знане и незнане бактерије и вирусе…


Поштована учитељице ви сте сјајан педагог и знам да Вам ово све тешко пада…. Али Леона Пешић неће доћи први дан школе са маском на лицу! Нити други…. Нити трећи…

Уколико постоји ико од родитеља ко се слаже са овом констатацијом и ко разуме своје дете, ја вас најљубазније молим да приватнођ поруком једном потврдите или само да лајкујете ово писаније јер овај допис свакако шаљем Министру Просвете (мада у једном детаљном образложењу који ће свако од Вас имати прилику да прочита и потврди пре слања), као и свим медијима у Републици Српској. Од којих већ интерно знам да неки једва чекају…. Јер ово све превазилази границе хуманости и људских права, а посебно права детета по законима УН-а!!!

Још једном да потврдим и нагласим, ЈА нисам политички ангажован и апсолутно ме не занимају шеме, релације, везе и корелације!!! Безбедност и психофизичко здравље и будућност мог детета је најважнија ставка у свему овоме. А надам се и Ваша поштовани родитељи.

Свако добро Вам желим од Бога.
Драган Пешић, Леонин Тата