Док се слегло гађење: Омладински таблоид Брука на нивоу народњачке порнуше Северине

Њихов спот Хејт Словени на најбољи начин сажима и демонстрира колико катастрофално недомишљате и припросте личности погоне Невладиниће. Узалуд, дакле, силни незарађени новци за плаћање познатих личности и скупе продукције, јер апсолутно сви осјећају тежак трансфер блама док то гледају. Без обзира на идеолошко опредјељење.

четвртак, април 15, 2021 / 13:42

Морало се мало слећи гађење на овај апсолутно небитан видео клип у који су бачене паре без апсолутно икаквог учинка. Посебно на циљну групу. Чисто да се пише мало објективније, што први утисак не би омогућио.

Александар Трифуновић, који се потписао под њихово саопштење о овом недјелу, сам је својевремено изјавио како је, усљед своје пословичне недомишљатости и некреативности у ширем смислу, "позајмио" име свог НВО-предузећа од Центра за културну деконтаминацију покојне Борке Павићевић.

Након пунољетства и по америчким стандардима, од преко двије деценије, овај омладински таблоид који без енормно великих неекономских улагања из земаља непријатељских ка Републици Српској не би преживио ни један дан на слободном тржишту, осиједио је оставши на инфантилно-таблоидном нивоу свијести.

Па потонуо још корак ниже.

Од силне (културне) информативне деконтаминације све се оголило на крају тако простачки. Од свих могућих личности на које у регији свршавају Невладинићи, примјер који требају слиједити млади и нешто старији свео се на народњачку порнушу Северину, која у промотивном тексту једина нема презиме.

Она је безмало као Волтер. Лењин. Мадона.

Кроатизовани погон, југопатолошка шасија, англополтронска духовитост

Зашто никада на том мјесту не би могла бити Сека (Алексић), Цеца (Ражнатовић), Гога (Секулић) или нека друга народњачка пјевачица из Србије? Не због тога што нема објављен порнић по којем је и данас познатија од музике, већ просто јер су за Невладиниће народњаци примитивни само ако су српски. Њих аутори спота зову "цајке".

Осим двоје Хрвата, српску, хрватску и муслиманску страну, представља још и Хрвојка Хорват. Позната из личне јој карте као Христина Поповић. Глумица која као своје идеале издваја Мирјану Карановић и Николу Коју, те је, осим специјализације за глуму у филмовима типа Парада, главна женска улога за покриће српског учешћа у филму Посљедњи Србин у Хрватској.

Чињеница да за филм, који се спрда још у наслову са етничким чишћењем Срба из бивше југословенске социјалистичке републике, добија паре Филмског центра Србије, има премијеру на Београдском ФЕСТ-у, те се приказује на РТС; јасно описује опште чување српског националног интереса у сарадњи са земљом која враћа пошиљаоцу пошиљке адресиране српским писмом. Зато је битно одабрати неког да није Борислав Ђорђевић или Ненад Јездић.

Хејт и Лав

Кад смо тако, лажним представницима диспропорционално заступили Србе, додаћемо Хрвате који никад неће рећи ништа против Фрање Туђмана, још мање Анте Готовине, него ће глумити у ратно-пропагандним им филмовима о Домовинском рату и пјевати Лијепа наша огрнути у шаховницу.

Невладинићки ред за паре, обзиром да су они тобоже Срби, уколико не говори о геноциду и турбо-фолк некултури тог народа; мора обавезно бити искориштен да ОХР-овски лажно позива на братство и јединство. Без и једног увредљивог ћириличног слова, јер је њихов ниво умјетнички успјелог да помјешате српски и еглески језик.

То је онда духовито.

HATE умјесто Хеј, и мало LOVE у сЛОВЕнском духу југоносталгије и ви сте такав ненадмашан геније! Да су се бар сјетили написати сЛОВЕни, да би било разумљивије, али од досјетке им је битније да неко на њиховом нивоу не помисли да не знају правопис. И то енглески.

Лове, дакако, никад није доста, као ни безвезњаштва Невладинића.

Наравно, југоносталгија је дозвољена само ако је она на коју су обавезни да се ложе искључиво Срби. Хрвати могу јуче трактором да руше антифашистичке споменике у Вуковарском атару, а да не наилазе на згражавање Невладинића и опсежне "регионалне" кампање денацификације ‘Рвата.

Кажете напримјер: МАЊАЧА – ХИР ВИ ГО!

И, мој брала, тотала рика!

Осим што у невладинићкој поетици морате то написати енглеским, најбоље у облику Manjacha – Here we go! Ако би написали Мањача – Here we go, колико то год било полтронски и примитивно недомишљато, неко би могао истумачити како је Мањача српска планина. Или, још горе, "само српска", односно "четничка" планина у сувереној, недјељивој и мултиетничкој БиХ.

А то не може, бралић. Чова, бураз. Немере.

Уједно ће вам се таква порука вратити од спонзора, као оно већ чувено писмо послато преко Хрватских пошта Мостар у Нови Сад, а враћено без одобрења на путовање у Загребу. Зато у промо материјалу омладинског таблоида Брука још пише:

"Спот је написао и режирао прослављени филмски режисер Предраг Личина". Личина је то све стигао да постане од 2019. године, јер му је филмски првенац био – ни мање ни више – већ Посљедњи Србин у Хрватској.

Осјећате и сами тај образац и круг који се затвара као омча око врата српског народа, који са једне стране затежу Милорад Пуповац и његови вјерници Хрбске православне цркве, а са друге стране за ноге вуку "два писма су богатство нашег народа и за све су криви Слоба и Срби" Другосрбијанци из Круга двојке.

Ми ћемо, као истински Новосрби из Личининог филма, који настају као противотров глупости и неоригиналности кад помијешате шљивовицу и српску крв, још најсликовије представити на шта личи братство и јединство ових лажњака, тако што ћемо њихов Орвеловски новоговор пресловити на српско писмо.

Таква ствар највише боли ове хејтере, који, срећом, никад ништа нису, нити ће било шта вриједно икада умјети да направе. Њихов посљедњи спот служи као каталог рестриктивне поетике и припросте, таблоидне и недомишљате патетике, коју његује ова група антисрпских активиста.

Преплаћени колико год да их платите.

Фронтал.РС оставља могућност реуплоада хасхтагса на Зоутубе (оффлине и онлине)

Северина, Христина Поповић и Горан Богдан у споту Магазина БУКА против говора мржње – Хејт, СЛОВЕни, још сте живи?

Магазин Бука на свом Зоутубе каналу објавио је видео "Хејт, СЛОВЕни, још сте живи?”. Видео је саставни дио Кампање против говора мржње коју Бука реализује протеклих мјесеци.

"Нит водиља кампање је поздрав ‘Хеј, Словени’, који смо прекрстили у ‘ХЕЈТ, СЛОВЕни’, јер је мржња, изгледа, постала најнормалнија ствар, као и ‘добар дан’. Видео показује колико смо огуглали на говор мржње, а знамо колико је то опасно и какве све застрашујуће посљедице може имати”, каже главни и одговорни уредник Буке Александар Трифуновић.

Спот је написао и режирао прослављени филмски режисер Предраг Личина, а главне улоге играју Христина Поповић, Северина и Горан Богдан.

"Свједоци смо све учесталијег говора мржње, који постепено осваја онлине и оффлине простор и пријети да постане општеприхваћени начин комуникације у нашем друштву. Опасности навикавања на ову врсту говора су вишеструке”, упозоравају из Буке и додају да кампања има за циљ афирмисање културе дијалога, емпатије и разумијевања међу људима.

Видео је могуће преузети као линк са нашег Зоутубе и Фацебоок канала, без могућности реуплоада. Хвала унапријед!

Хасхтагс кампање #говормржње #стопговорумржње #кампања #магазинбука #хејтсловени

Више информација о кампањи можете добити од Александра Трифуновића, главног и одговорног уредника магазина БУКА на број телефона 38765…

У оквиру кампање, на порталу Бука до сада је објављен велики број садржаја на тему говора мржње. Сви садржаји доступни су на сљедећем линку:Оставите одговор