Чудо: Авион слетио на Аеродром (Бања Лука)

Званично саопштење од институције са сједиштем у Маховљанима, просто мора Рајанер написати са ипсилоном у овој властитој именици, па ваљда зато свако саопштење шаље латиницом. То је типичан примјер Штокхолмског синдрома у српском језику.

уторак, 30 октобра, 2018 / 20:10

За оне који не знају, Штокхолмски синдром је појава поистовјећивања и оправдавања агресора, примјећена приликом талачке кризе, за вријеме једне пљачке банке у овом граду. Ваљда је баш зато први авион и дошао у Бању Луку, те се вратио у овај шведски град. Да је у питању чисто глумљење модерности и знања уз обавезно затирање српског језика и писма, а без икакве писмености у подлози, показује примјер у саопштењу. Бриселски Шарлероa (Charleroi) аеродром треба написати у изворној графији, док Брисел (Bruxelles) не треба. Брисел ваљда знамо како се изговара, шта ли?

Но, Рајанер мора са ипсилоном! До те мјере је то света ријеч, да се не може нормално деклинирати у српском језику, већ се мора написати Рајанер-а, јер би без цртице и овако како читате на Фронталу било сељачки. Односно сувише српски. Сувише наше. Домаће. А то ником не треба. Осим кад лијеже државна плата. Српске државе.

Срећом, ваздухоплов је (и то по повољним цијенама и јаком вјетру) ипак стигао у Бањолучку ваздушну луку. То нам, биће, треба. У то име, објављујемо саопштење методом пресловљавања, без додатних интервенција осим наглашавања горе примјећеног:

БиХ – РС 4:2 у помињањима

Раyанаир, водећа европска авиокомпанија, данас (30. октобра) прославља своје прве летове у Босни и Херцеговини (његова 37. држава) и почиње са пружањем своје нове услуге два пута седмично из/у Бање Луке из/у Стокхолм Скавста, што ће бити прва од 3 нове бањалучке зимске руте у 2018., са почетком од ове седмице.

Раyанаир-ов бањалучки зимски распоред за 2018. ће испоручити:
3 нове руте: Брисел (2 пута седмично), Меминген (2 пута седмично) и Стокхолм Скавста (2 пута седмично)
Летови 6 пута седмично
100,00 клијената п.а.

Да би прославио свој први лет из/у Босну и Херцеговину, Раyанаир је пустио у продају карте из Бање Луке од само 9,99€, за летове од новембра 2018. до јануара 2019., који су доступни за резервацију само преко Раyанаир.цом интернет странице до четвртка у поноћ (1. новембра).

Ивана Хајнс, извршни директор продаје и маркетинга Раyанаир-а за Европу, је рекла:

"Задовољни смо што можемо званично лансирати наше прве босанскохерцеговачке летове са 3 нове бањалучке зимске руте у Брисел Цхарлерои, Меминген и Стокхолм Скавста. Клијенти и посјетиоци у Републици Српској и Босни и Херцеговини могу очекивати најниже цијене у Европи приликом раних резервација за свој одмор.

Да бисмо то прославили, пуштамо у продају карте из Бање Луке од само 9,99€, за летове од новембра 2018. до јануара 2019., који су доступни за резервацију до поноћи (24:00) у четвртак, 1. новембра.

Будући да ће се карте по овим невјероватно ниским цијенама брзо распродати, клијенти би се требали пријавити на званичну www.раyанаир.цом како не би пропустили ову понуду.ˮ

Душко Ковачевић, вд генералног директора Међународног аеродрома Бања Лука, је рекао:

"Срећан сам што могу са грађанима Републике Српске и Босне и Херцеговине подијелити вијести о лансирању првих летова Раyанаир-а са Међународног аеродрома Бања Лука. Овај историјски моменат ће олакшати нашу комуникацију са Европом и Свијетом, и имаће одличан утицај на економске трендове у нашој регији, а и шире."