Буди говно, да б’те Додик зовн’о

Недавно, за рубрику "Забава" у медијима, нашла се изјава по којој српски члан Предсједништва БиХ казује да ће "на разговоре" позвати људе који нису његови, и страначки му истомишљеници.

понедељак, фебруар 17, 2020 / 19:11

За илустрацију, именовао је Мртво Пувало од домаћих окупационих колаборациониста и куповних сервилаца власти СНСД иза кулиса. Из увоза, за њега је интелектуални идеал Енвер Казаз. Они имају шта да кажу. Господар слуша.

На оба уха.

Док је о Мртвом Пувалу већ све рекао он сам својеручно, није остало јасно по чему су то Милорад Додик и људи попут поменутог хуманоида неистомишљеници?

Сличности разлика

Пувало, рецимо, краде наш ћирилични логотип, али пише искључиво латиницом; као што РТРС титлује стране филмове и серије. Поред коначне судске пресуде (без могућности ревизије) и даље се лажно представља и безочно себе потура под углед који носи заштићено име и знак са печата УГ Фронтал, Бања Лука.

То је аутошовинистима насушно за паре, јер они живе од изазивања вјерске и националне мржње, те су природни савезник клерофашиста и (посебно) естрадних националиста. Може се рећи да су они њихова дјевојка за интелектуалну пословну пратњу.

Тако Пувало носи ћириличне мајице са нашим именом, а издаје латиничне "књиге" под (исто нашим) логотипом. Људи мисле да се ми са тим слажемо, јер за његов порталоид нико у Српској ни не зна. А не слаже се ни суд да има то право радити. Сви нас зову да се жале, кад они објаве лажну вијест за сарајстански рачун.

Основно за шта су тридесет сребрњака у девизној противвриједности добили Пувало и његова сирот’ња раја, јесте да збуњују оне који прате "Једини ћирилични портал западно од Дрине" спонзорисаним бљувотинама на Фејсбуку. На исти начин на који се и сами представљају као Срби. Окупаторима доста.

Помози сироту, на своју срамоту

Фронтал.РС му је прије десет година дао први пут у животу шансу да пише за неки озбиљан медиј. Иначе у животу, не само у Српској. До тада је писао колумне за пропали бесплатни огласник Интермецо. Одмах уз вијест која је звијезда показала гаћице или у којем тржном центру шопинговати. Какву маску за лице препоручити.

И тада, и сада, запослен је у "маркетиншкој кући" којој је тај, и сваки други медијски пројекат (чак и Српска Тајмс плаћен парама Владе РС у вријеме Жељке Цвијановић) пропао. Па су се намерачили на Фронтал.

На нашем примјеру се може одмах видјети резултат, који добијете ако такве "зовете на разговор", "уважавате њихово право на мишљење" или аплицирате код фондова који их издржавају. Мртво Пувало, уз помоћ свог непосредног хендлера у ДОО, одлучио је да нам се захвали тако, што је за издашне паре окупатора почео да се представља као ми.

Ту је потпуно исти, рецимо, као Лијево Гатало.

Тако сте брзо заборавили Веселника?

Нико озбиљан није примјетио, када је извјесни Веселин Гатало (Борац тзв. Армије БиХ, затим Дезертер, па Друг Члан СДП Златка Лагумџије и Жељка Комшића, потом Невладинић, онда Велики Православац, те на концу Иструктор Српства), престао да се појављује на РТРС.

А и што би? Његова емисија је била тешко смеће.

На страну шаховница, усташтво и "хрватске гусле" у програму на самим почецима. Успјели смо да региструјемо једне прилике, недавно, да је чак зовнуо пар, који је значајан по томе што је власник туристичке агенције. То је и стварно, и у пренесеном значењу, компензација коју је РТРС добила ангажовањем од овог инстант-великосрбина.

Он се више од пола деценије овако измодавао на мосурове. У ударном термину националне тв-куће, намијењеном друштвенополитичкој дијалошкој емисији. У стварности, гости и карактер његових емисија нису ни за Фокус. Можда за јутарњи програм, ако баш нема ништа друго.

Незнање – имање

Нема заговорника приче о "античкој Србији", који се није код њега огребао за превоз и ноћење у Бањој Луци. А питања су му тек тешки одрон. Крајња неупућеност, кафанска површност и таблоидне доскочице из шездесетих прошлог вијека.

Слаба гледаност за такав термин и пројектовани карактер емисије, јесу разлог што је ОБН отказао Лијевом Гаталу учешће у емисији Рефлекс. Владика Григорије му је онда обезбиједио ухљебљење на државној РТВ-кући. Тад је Никола Пејаковић већ изразио неслагање са владиком и опозиционо се одредио, преставши да му буде секретар.

Писао је Гаги и за Глас Српске, долазећи два пута мјесечно на РТРС по хонорар за емисију Људовање. Већ како је осовина Кусмук-Давидовић замислила његову беатификацију из Алојзија Степинца. Пардон, Брус Лија.

Када је руководство СНСД одлучило да РТРС ангажује њега, па онда и до тада једнако српству заслужног (читај замјереног) Мату Ђаковића, Фронтал.РС је писао о томе. Други, као и данас, нијесу смјели или имали желуца.

А можда је и стварно гре’ота.

Ових дана некадашњи му колега са ОБН доживљава рецидив на истој, али из студија РТРС, док њему нису продужили уговор. Зато је Веселнику прорадила љубомора. И то баш нескривено, средњошколски, како само такви карактери, који су себи умислили битност умију. Посветио се ономе што најбоље у животу ради – пљувању својих доброчинитеља.

Жив је Веско, Србин није, док је РТРС-а и Србије

Дакле, човјек који ни по којој основи (биографијом, квалитетним радом, знањем, угледом, односом према РС и РТРС) није заслужио да му се одобри улаз у Српску ишта више него Милу Ђукановићу, постао је заслужни грађанин.

О њему смо раније детаљно писали, па ћемо овај пут издвојити само два посљедња пасуса из текста Фронтал.РС од прије ШЕСТ ДЕБЕЛИХ ГОДИНА:

"Само је питање када ће Веселин опет да оде код онога ко више плаћа, јер он и сад, док ово читате, за Мостарски портал Поглед и даље пише колумне, али не ћирилицом која србује као у Гласу, него тамо латиницом биљежи тко, тисућа, прометница, иноземство, милијунаш, Швицарска и слично. Он као заступник српских интереса може проћи само још код Бојана Бајића или Марка Вешовића. Да… и на РТРС, наравно.

Јесте, питање је времена када ће Гатало опет промијенти идеологију и финансијера, али питање је и да ли се то нама у Републици Српској исплати? Сад и одмах."

(завршен цитат)

Монетарни Поглед и дигитално пророштво

На горе поменутом порталу Поглед, Лијево Гатало је неки дан потврдио наше ријечи. Тако, да се то ни ми сами нисмо могли надати. Чим се отегло продужавање уговора, заслужни грађанин Српске је напљувао – ни више ни мање него РТРС! И пожалио се, како се Милорад Додик пита за све, па тако не пролазе оне праве вриједности без штеле, као он…

Јавност Српске је упозната са текстом са неког портала из Ефбиха, тако што га је пренијела БН ТВ. И ко им може замјерити? РТРС се, посредством свог истакнутог новинара, сама себи олакшала у уста. И то баш.

При свему том, он то није урадио са намјером да сада опет јавно раскине са српством и препоручи се старим господарима, већ да препада новог в.д. директора, Милана Трбојевића својим везама "с Њеним Краљевским Височанством, Принцезом од Србије и Југославије, Јелисаветом Карађорђевић".

И у нашем прошлом тексту, рекли смо да од оваквог лика, не би за текст било ништа друго већ "прилог за биографију још једне преливоде", да није тад, прије шест година, у првој емисији пред Бором Ђорђевићем напао предсједника Србије. То је био тада Томислав Николић, док је "србијанска власт" припадала СНС, чији предсједник је тада постао Александар Вучић.

Засметало је нама тада на Фронталу, да нам један такав држи лекције о српству.

Дијете се хвали гузицом, а будала парама

Невјероватно, али све је потпуно исто као прије шест година!

Дакле све би било у реду са причом једног политикантски исфорсираног медиокритета са погледом упртим у Дизелдорф, да се он у свом пресмијешном самохвалисању (а само тако и пише, без икакве мјере и оправдања у стварности), није похвалио како је он договорио интервју са (пазите опет) Александром Вучићем:

"Неколико дана прије разговара с продукцијом све је било ок, нема проблема. Све што треба. Иначе, Радио телевизија Републике Српске није никад успјела добити интервју са Александром Вучићем. Мени је јасно зашто, али ви то не морате знати. Пристао је датии интервју мени, ваљда је закључио да вриједим више од те испрепадане телевизије."

Сада, свега неколико седмица по непродуживању његовог уговора, он вриједи више од "те испрепадане телевизије"? Сад на РТРС за њега "постоји малецка оскудица писмена свијета", док он као посљератни, матори дипломац приватног факултета, напада в.д. директора да га се колеге са факултета не сјећају?

Можда Веселник у том простачком опањкавању игра на то, да је све у тој телевизији без кичме и "испрепадано", те да је уринирање по њој и руководећој глави посебно, најбољи пут да се на њене таласе врати. Но, Фронтал.РС, као неутралан посматрач не може никако да се одлучи у оцјени:

Да ли Лијево Гатало заиста мисли ово што пише, или је свјестан колико то не одговара јави?

Назад у стварност

Веселнику је за све крива његова немилост у странци у коју се пречланио из СДП БиХ. Нема га ни у цркви откако је Григорије отишао у гастарбајтере.

Њему, примјерице, ни пало на памет није да се уредништво (а ко не би?) оправдано забринуло на шта би то личило, када би он покушао да прича са неким ко није власник туристичке агенције или времешна принцеза која чека да влада над непостојећом земљом?

Жали се он Хрватима да су интервју са Вучићем на РТРС дали Мати Ђаковићу, а не њему. Тврди и да Мато исти није направио никад. А он би, јер је бољи. Сеири се. Ето није толико добар да му га Вучић да, да простите, без аминовања РТРС. Али има ли неко, о силе небеске, да сумња да је Веселник бољи од Мате?

Њему је синуло откуд је то! Људи углавном тако мисле, а новинари поготово, али он то објашњава ријечима како је "Мато добар пријатељ с нашим Милетом".

Ха, ха

Мотиве РТРС не можемо знати, то зна само СНСД. Но, оне кабинета предсједника Вучића зна СНС.

И лако се да чути, уз мало разума и обавијештености, како зову РТРС и саопштавају им да предсједнику Србије не пада на памет разговарати са човјечуљком који је за предсједника, странку и земљу прије шест година рекао сљедеће, са мјеста водитеља РТРС (цитирамо прву емсију из 2016. године):

Веселин Гатало Бори Ђорђевићу: Али добро, ја не бих кривио ту србијанску власт. Напомињем, то није српска власт! Новак Ђоковић је српски тенисер, а ја остављам њих с оне стране Дрине. То је србијанска власт.

(?!?)

Као што је тад почео своју уносну РТРС-каријеру пљувачином по предсједнику Србије, данас опет са предсједником Србије завршава. Као и сви Невладинићи, само што се сада он шлихта предсједнику Србије! Лиже оног кога је пљувао, представљајући се да је његов другар. У најмању руку брат од тетке. Зашто?

Јер и Вучић му, канда, мирише на неког ко ће да влада дуго као и "наш Миле".

Карактер: Ето њега очас, да полиже шта је попљпувао

Што је најгоре, послије оваквих увреда на рачун дојучерашњих добротвора, уопште није искључено да Колегиј РТРС, који он ставља под наводнике, опет донесе одлуку да Веселник настави да смара негледљивошћу са државне телевизије. За паре свих нас.

Можда ће сад одбацити окове српског национализма и православне људине, која прича и расуђује, као да се управо запио у бирцузу у Врапчићима? Можда се сад аудиторијуму представи суштински? Само као неко запијен у бирцузу.

Ко ће га знати, самопонижења српској држави западно од Дрине никад доста. Најбоље је самоубилачку и антисрпску кадровску политику наше јавне РТВ-куће, описао у својој објави на Твитеру, уредник и новинар РТРС Бранимир Ђуричић. Цитирамо посљедњу реченицу:

Нажалост, наслућујем повратак повлашћеног Весе. Зашто прекидати насљеђе враћања сопствених пљувача?

Замјењују ли Веселника можда Пувало и Казаз?

Не треба заборавити да је до свог потпуног отискивања у екстремистички круг нудигуза, Мртво Пувало био редован гост програма РТРС. Да ли је ово Додиково пролупавање баш њихових имена у медије, најава и његовог повратка?

На РТРС су и данас запослени његови апологети и обожаватељи, запосленици и сарадници његовог предузећа. И данас. Но у вријеме кад се он појављивао, Српска је изубила свој грб и химну, па док је СНСД правио новокомпоноване замјене, Пувало је био Крмокољско Прдало. Да се дјеца играју и забораве, како је гица сада кобасица.

Град Бања Лука и Општина Невесиње су у то доба изгубили само грб, јер заставу никад нису ни имали. Ниједан град у Ефбиху до сада није промијенио "једнонационално обиљежене" грбове, што опет све говори и о властима у Срској, и о тзв. Уставним судовима у којим одлучују странци.

Размишљајте о томе, док гледате пренос посебне сједнице Народне скупштине РС, посвећене одбрани од најновије антидејтонске одлуке Уставног суда БиХ, који прегласавањем контролишу саборци лијевог Гатала и финансијери Мртвог Пувала.1 КОМЕНТАР

 1. Ваша начин исказивања српства највише подсјећа на цртани филм.
  https://youtu.be/9y3lt2oWh_0
  Да би било јасније
  Пинк је Удружење грађана Азем Власи Симић
  Ћелави је Га (тал) го
  Плави је Режимска ТВ студио Бастиља
  Зелени је Пропухало
  Крокодил је Бакир и Сарајево
  Кост представља измишљеног тзв. српског члана као највиши облик лажног патриотизма.
  Док се ви надмећете ко ће искуваној беживотној кости указати већи дигнитет она природно може једино завршити у трбуху Сарајева.

Оставите одговор