Пљуј Републику Српску да би те уздизала

Колико још у Српској самопоштовање може да падне ниже, од тога да нам на РТРС борци Армије БиХ држе лекције о српству?

уторак, фебруар 11, 2014 / 00:47

Понеко је можда примјетио да РТРС има нову емисију? Ток шоу концепта са једним гостом, веома осредње изведбе, али зато одличне рекламне најаве? Ако и даље не знате о чему се ради, појединац познат из федералних гласила по имену Веселин Гатало, води емисију Људовање.

У њој, често и марљиво, србује…

Ништа то не би било необично, нити би захтијевало реакцију Фронтала, да исти тај Гатало није био борац тзв. Армије БиХ!

Дакле, исти тај је почетком деведесетих био у редовима оних који су оружјем и убиством били против Републике Српске! За то је данас награђен тако што је "добио све", на националној тв-кући против чијег постојања је ратовао.

Да подвучемо црту реално, људски и поштено:

Тамо одакле долази Гатало, дакле из Федерације БиХ, чим су на интернет процурили снимци Слободана Васковића, како међу првим новинарима улази на оклопном возилу у Сребреницу и тражи цигарету од муслиманског заробљеника, Васковић је истог тренутка остао без посла на Федералној телевизији.

Више није ваљао чак ни Бакиру Хаџиомеровићу, који је те детаље из Васковићеве биографије знао и раније. Сви смо знали.

У Српској: Људовање – у ФБиХ: Лудовање

Не знамо да ли је ишта од овог познато директору РТРС Рајку Радовановићу, али умјесто описаног третмана, у Српској Гатало добија ток-шоу на тв кући коју би 1992. године частио рафалом.

Не треба се пуно питати какав то вриједносни систем развија код млађих нараштаја, када се борци који су направили Српску налазе на црним листама РТРС, а непријатељи Републике у тој подјели улога очигледно заузимају високу и угледну позицију.

Гатало није обичан дезертер, који се из Југословенске народне армије није пријавио у Војску Републике Српске. Читав рат је провео у Мостару, и не само да није са многим суграђанима-сународницима бранио Републику Српску на Вележу, него је био међу онима који су покретали нпр. Митровданску офанзиву на Невесиње.

И не само то!

Преливоде коло воде

До 2009. године Веселин Гатало, војник Армије БиХ и посљератни запосленик окупационих снага СФОР-а, био је типични федерални Србин, по матрици Богића Богићевића или Мирка Пејановића. Његове књиге су издавали хрватски издавачи и освједочени непријатељи српског народа, као што је Б92, при чему се исти каталогизирао као "хрватска књижевност" или "БХ књижевност", али никако као "српска књижевност".

Одједном, поменуте 2009. године, Гатало се ишчлањује из Социјалдемократске партије Златка Лагумџије, те се учлањује у СНСД Милорада Додика. И тада почиње његово "србовање", а затим и једнако увјерљиво "људовање".

Мостарци то све повезују са повећаним присуством, па онда и пресељењем владике Григорија из Требиња у Мостар, под чије скуте се одмах ушушкао и Гатало.

Гатало почиње да се слика са иконама на друштвеним мрежама, да пише и говори у одбрану Републике против које је ратовао, и у којој не живи, а посебно у одбрану владике и послова које исти има са Гаталовом најновијом странком.

Улогу Б92 и хрватске културне сцене преузима тада Глас Српске, који Гатала ухљебљује, издаје му књиге, прави промоције и додјељује колумну. Исто онако, како што су својевремено, прије пројекта Андрићград, Независне новине глорификовале Андреја Николаидиса, човјека који је изградио своју каријеру на пљувању Емира Кустурице.

Веселин више није изложен као предсједник "Невладине удруге Урбани покрет" која је иницирала споменик Брус Лију у Мостару, већ као потпредсједник "Српског просвјетног и културног друштва Просвјета у Мостару"…

Федерална злогука баба

Ништа ту не би било необично, можда само нова рецка у низу прилога за биографију још једне преливоде, да Гатало са промјеном политичких, вјерских и националних убјеђења, није почео другима да дијели лекције, и то (ни мање – ни више) него о српству!

Лијепо је ако се Веселин покајао за своја недјела против народа и државе, али било би још љепше када би то јавно признао, а заједница му одредила мјесто које заслужује. Рецимо да буде портир на РТРС.

Умјесто тога, он у својим колумнама назива освједочене патриоте "федералним злогуким бабама", само зато што су јавни неистомишљеници политике владике Григорија или СНСД. Напада Десницу Радивојевића што је члан антисрпске СДА (док је он сам био у (ваљда србољубачкој) СДП Златка Лагумџије), а на крају се усуђује у своју прву емисију зовнути Бору Ђорђевића и, на запрепаштење истог, беспотребно вријеђати на РТРС предсједника Србије!

Веселин Гатало: Али добро, ја не бих кривио ту србијанску власт. Напомињем, то није српска власт! Новак Ђоковић је српски тенисер, а ја остављам њих с оне стране Дрине. То је србијанска власт.

Бора Ђорђевић: Немој, кажем ти. Све су то Срби са свим својим манама и врлинама…

Веселин Гатало: Ма, дајте, Тома Николић да неком буде брат. Дајте, будимо озбиљни!

Тако рече позлаћени љиљан на националној тв-кући, на незадовољство и неслагање самог Ђорђевића, којем водитељ може љубити стопе кад је српство у питању. Бора је један од срамотно ријетких мејнстрим музичара из Србије, који је пружао неподјељењу подршку Републици Српској и Републци Српској Крајини. За вријеме док је Гатало био с друге стране нишана, Бора Ђорђевић је држао бесплатан концерт омладини у ратном Невесињу. Вјероватно исти не би ни гостовао у Веселиновој емисији, да му је ико рекао да то чини код оног ко је у рату носио непријатељску ознаку на униформи и био са друге стране фронта.

Да се разумијемо – рећи о Томиславу Николићу да је гробар, да је лопов, да је издајица; може као гост рећи било ко кога се зовне у тв-програм и ко је то у стању да докаже; али да водитељ државне телевизије Српске прича против предсједника Србије, нашег јединог савезника у свијету, нешто је што би исте секунде отказом санкционисали програмски савјети у Загребу и Сарајеву, али и у свакој нормалној држави. Поготово из уста носиоца овакве биографије, коме свађање Срба са Србима дође ваљда у опис радног мјеста.

Коријен Гаталовог вријеђања Томислава Николића, треба тражити у томе да је, усљед јаких веза са губитником Борисом Тадићем, владика Григорије предсједника Србије својевремено назвао "беном" и упутио га да "није школа магаре".

Србуј, макар изборе добио

Свима су у РС пред изборе пуна уста српства. Поготово онима на власти. У пракси, поготово када су страначки интереси у питању, СНСД често одступа од идеала "чувара Српске".

Међутим, без икакве сумње би се већина чланства ове странке згрозила и постидила, да сазна како су страначки другови са Веселином Гаталом, борцем војске Алије Изетбеговића, те да њене структуре глорификују особу која ни по којој основи, не да не заслужује, него не би смјела да се појављује на РТРС.

Само је питање када ће Веселин опет да оде код онога ко више плаћа, јер он и сад, док ово читате, за Мостарски портал Поглед и даље пише колумне, али не ћирилицом која србује као у Гласу, него тамо латиницом биљежи тко, тисућа, прометница, иноземство, милијунаш, Швицарска и слично. Он као заступник српских интереса може проћи само још код Бојана Бајића или Марка Вешовића. Да… и на РТРС, наравно.

Јесте, питање је времена када ће Гатало опет промијенти идеологију и финансијера, али питање је и да ли се то нама у Републици Српској исплати? Сад и одмах.

………………………………………………………………………

Гатало: Нећу да одговорим на питање

Пошто Фронтал личним примјером показује федералним медијима да се не смије извјештавати једнострано, позвали смо телефоном ново лице РТРС и питали га да ли је био војник Армије БиХ? Гатало је више пута директно одбио да одговори на кратко и јасно питање постављено у петак, што није учинио ни до данас, мада је обећао. Ни СМС-ом, ни путем електронске поште коју нам је сам издиктирао. Паметном и поштеном доста.0 КОМЕНТАРА

 1. :D:D:D:D:D
  Народ боље није заслужио,гледао сам јуче.
  У складу са менталним стањем народа Српске и телевизије гдје нема мјеста за Пожгаја који је богохулио прилозима о тендерском клану јуче је са малих екрана РТРС поручено Српској да ЧИТА АНТУ ПАВЕЛИЋА,ДА ОДВОЈЕ ЊЕГОВ ЗЛОЧИН ОД ЊЕГОВОГ ДЈЕЛА!!!

  Народ треба јебати у мозак и сваки дан пуштати такве емисије,ваљда ће сконтати када буду јели корјење.

 2. Због оваквих прозивања разноразних лажњака волим фронтал.

  Само бих додао да се људска психа поново поиграла са главом свог домаћина и да се човјек који је далеко од људа и човјека дрзнуо да своју емисију назове Људовање. Која је то иронија и парадокс.

 3. Режимско црвенило до црнила, није њима на одмет ни национално, поготово што су од тог националног створили себи итекако велико лично богатство.

  Новцем се може купити све, али то све, људски не вриједи ништа!

 4. Kako to pleter bigeruje o transformaciji.
  Nikakve ovdje nema transformacije, bigeru moj.
  Sve se radi otvorenih karata, ko ima dvije čiste u glavi sve mu je jasno.
  Srpaska u gotovini nama ni jednog centa, i stotine miliona duga. Narod nezaposlen , privreda patosirana…
  „Gatalo“ je na vrhu piramide zla. Sa volujskim podvoljkom i trbušinom , šleperima uharačenih para…

  A, narod obilazi oko kontejnera u kojima odavno nema baćene hrane.

 5. Кад ја кажем да је Бањалука усташка, мене администратор обрише, џаба Ти синак радиш свој посао, сваки дан изађе понешто што потврди моје тврдње. СДП или СНСД, исто антисрпско срање, само друго паковање. Предсједник Републике, ко бива чувар, нам је дезертер који је 1993-е гласао против постојања РС, Предсједник Скупштине је припадник народа који је антисрпскији, да не кажем проусташкији од самих Усташа, кажу да нам и премијерка има шокачке утресе, руководство Бањалуке чине ХОС-овци, ЗНГ-овци, на тв-у Алијини борци………а мене администратор обрише. Драго ми је једино што сам увијек овако размишљао, што никад, за разлику од глупавог Динкића нисам гласао за инстант патриоте СНСД-а, гамад црвену. Кад ратни војни инвалиди могу носити протезе сумњивог квалитета које Фонд набавља од предсједникових јарана из Широког или Љубушког, не видим ни да ће им читање поглавника нанијети какву већу штету.

 6. Заметице, потписујем од ријечи до ријечи. Заборавио си споменути Конзум који се шири као рак по западној РС, хрватске производе који већ имају монопол у одређеним сегментима тржишта, аутопут ка Загребу (и наставак ка Ливну и Сплиту..), итд, итд..

 7. Какав краљ јеботе! И откуд овоме образ уопште да дође у БЛ, а камоли да он прича о Србима?! Нашта је спао морал у РС.

  Желим да вјерујем да је Рајко Радовановић по инструкцијама свог партијског колеге Младена Дурића, незнајући дао емисију овом шкутору.

  И ја сам се мало заинтересовао, па видио шта пише. Oво је преблаг текст колико је ово безочно и безобразно створење. Он се нашао да соли другима памет…

  СРАМОТА!!!

 8. haha,ko bi očekivao takvu „lucidnost“ iz paviljona, pišem ekavicom da prevarim čistokrvnog Srbina Marcela,koji se nekad zove i slavija,a nekad i Miro. Baš sam đavolast.

  Ih, da kao što se moglo očekivati,vaše znanje se završava vikipedijom, a hteli bida vladate. A tolike kjnige ,pročitaj neku,možda nešto naučiš i vidiš sta bi to još moglo značiti. Znam da tražim previše, ti knjige ne čitaš,a i paviljonu je vrlo skučen izbor.

 9. Uredjivacka politika Radio Televizije Republike Srpske je katastrofalna.. ljudi koji je vode su stranacki podobni a ne sposobni, ali i na RTRS-u ima novinara koje treba pohvaliti i odati im priznanje za njihov rad! Tu prije svega mislim na novinara Sinisu Mihajlovica i njegovu emisiju Nekad bilo i Misiju koja govori o stradanju Srpskog naroda kroz istoriju.. njegove emisije cuvaju uspomenu na borce Vojske Republike Srpske, ratne operacije kao sto je bila Koridor 92’… i dok je takvih novinara na RTRS-u mislim da jos ima nade..

 10. zametica, svaka ti čast na komentaru!
  Za milorada dodika može glasati samo oni koji imaju interes!!!
  Znam da ima mnogo takvih, ali sa druge strane još je više ojađenih, osiromašnih, obespravljenih, prevarenih, poniženih, slaganih, potcjenjenih…..od lažova kakav je milorad dokurac!
  Treba mu jebati mater, njemu i njegovoj snsd-ovoj sekti, ove godine pa za sva vremena!!!

 11. Зашто ви pleter-и тражите било каквог наивног борца РС да се за њега сакријете сад кад вам је густо, пошто сте потрошили за мекиње оног вашег првог борца, режимског Ћургуза?
  Колико ви потрошите личности за годину дана, па то је рекорд.

 12. staro ali poucno:

  „Poslije toga sam pozvan na u Sarajevo na sastanak u kriznom štabu SDA, smještenom u ulici Danijela Ozme broj 4. U kancelariji su bili Ejup Ganić i Omer Behmen. Tada mi je bilo čudno što se Ganić kao Jugosloven nalazi u SDA ali mi je kasnije rečeno da mi, Muslimani, trebamo glasati za Ganića kako Čerešnješ ne bi ušao u predsjedništvo. Po instrukciji smo glasali i za Biljanu Plavšić, Nikolu Koljevića i druge kadrove SDS-a. Islamska zajednica je u to vrijeme dodjeljivala poslovne prostore. Ganić i Behmen su mi rekli da ću imati prednost na licitaciji za jednu radnju na Baščaršiji ako srušim bistu Ive Andrića u Višegradu.“ Murat Šabanović

  tj. nikada se ne zna zasto je nesto dobro.. to ce tek vrijeme pokazati…

 13. Veselin Milov Mali

  Gatalov rad ne pratim baš dugo. Ni rad ni pisanje. Ni bitisanje. Zapeo mi je nekad, proteklih godina, za oko. Ne po tome što je ćelav, debeo i bradat. I sam sam isti takav. Da ne kažem ta ki. Nego po tome što, nesumnjivo, zna da piše. Slaže slovo do slova, riječ do riječi, od njih tke rečenice. Lijepe. Pročitam, zato, ponekad, neku njegovu kolumnu. Stvarno: zna čovjek da piše.

  Kad ono… međutim! Problem je ono o čemu piše.

  Slučajno mu se omakne da podrži ovog, pa slučajno mu se omakne da podrži onog, pa slučajno popljuje otog, a onda slučajno popiša kojog… a sve hvali Milove pajtaše. A zapišava Milove antigajdaše i kontradiplaše. Ne voli Vukana, Nikolića, Vučića… voli Mirjanu Kusmuk, Popa Grigorija, Glas Nezavisnog Naroda (je li se tako zove sad ova tritrovačka novina?).

  Pa mu se onda omače i napisa kolumnu koja se zvaše (‘vako nekako) – Zašto nikad neću napisati kolumnu protiv Milorada Dodika!? E, jebiga, Gatalo. Nećeš zato što se hraniš mrvicama koje prevrše preko prebogate Milove pretrpeze. Nek te sad čita moj pokojni tata Jovan, meni bubrege za damu prodavati nećeš.

  Ima jedna komunikološka naučna disciplina, zove se steganografija (ne stenografija, nego steganografija) a bavi se skrivanjem zaebanih poruka u one bezazlene. Recimo: slikaš se nasmijan sa ženom i djecom među ružama, a kad noktom ostružeš boju ispod piše: “Volim Mila i Milovu paru, ko ne voli je*o sebi staru”!

  Ne treba čovjek ništa znati o steganografskim forama pa da vidi kako Gatalo piše. Sve se vidi, iz aviona: za koga, protiv koga i za šta piše. Za pare, neće za eksere. Za Mila a protiv Momira.

  “Sramno propade čo’ek. Šteta. A sablja mu biješe britka na megdanu” Veli (ovako nekako) Taras Buljba za onog sina, čivteliju, što se okrenuo sa dušmanima na svoje, zbog one nake Poljakinje. Pa zbog ljubavi, ‘ajde, ‘ajde, I da razumim, ali zbog para… To mi je neki glup udes. Nekako kao… kao pasti sa tavana. Prevaziđeno brate. Pa otkako postoje kuće i tavani ljudi padaju sa njih. Daj nešto novo, drugačije, idejnije, modrenije…

  Za uspomenu i dugo nesjećanje, Zoran Janković, Rogatica

 14. Marcel, 11.02.2014. 12:38:16

  ЦАРЕ ДЕСЕТКА ЗА КОМЕНТАР!

  немам шта више за додати осим да ова иницијатива:
  buddha, 11.02.2014. 15:55:14 [103285]
  Чекајте људи, празном причом нећемо ништа направити. Колико оно треба потписа да сакупимо и да испоставимо директору РТРС-а? Да отјерамо ово говно са државне телевизије

  – мора сасвим да заживи!

  Будо, свака част. Ево ја први потписујем. Ово не смије више да се дешава у РС, посебно у оваквом тренутку када је Педерација у грађанском рату.

 15. Придружујем се захтјевима да се овај лик протјера с телевизије коју плаћамо. Вјероватно га је као политички подобног предложио распоп-бизнисмен из Херцеговине. Иначе, по аутфиту видим да имитира оснивача овог портала. 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=256zlSdb1b4

 16. RS- je nekome majka a nekome maćeha. Ovih dana se stalno ponavljalo grobovi, temelji itd- Šta je RS uradila za borce, poginule itd, Šta je RS-a uradila za borce VRS iz Federacije, koji su bili ključni za stvaranje RS-a ? Svi zaboravljeni !
  Čak su bili i proganjani iz pojedinih mjesta RS-e u Federaciju ! Nigdje se više ne spominju, to nije fer ! Mafija zavladala, lažni patrioti, šta su političari toliko uložili u RS-u, pa se boje za nju, lažu radi svojih interesa, a oni koji su dali sve, ne spominju se ! Ovo je sve postalo beznačajno, žali Bože onakvu omladinu što bezveze izginuše, pokoj im duši.

Оставите одговор