Будаласто: Траже извињење Мате Ђаковића грађанима Српске

СНП Избор је наш, послало је саопштење, како кажу, "поводом увреде новинара РТРС-а Мате Ђаковића коју је упутио грађанима Српске".

среда, 19 августа, 2020 / 11:44

Дана 17.08.2020. године, новинар РТРС Мато Ђаковић увриједио је и понизио грађане Републике Српске реченицом "Није проблем што из ове земље одлазе паметни, проблем је што нам будале остају." Ту реченицу он је изговорио на крају емисије "Телеринг" коју води на Српској ТВ.

Какву и чију политику води Мато Ђаковић када шаље такву поруку – Није проблем што из ове земље одлазе паметни, проблем је што будале остају?

Мислили смо да је то први његови испад те врсте и да је довољно његово јавно извињење, међутим, чули смо да је исту реченицу изговорио и прије два, три мјесеца. Стога, од руководства РТРС-а тражимо и очекујемо јавно извињење грађанима Српске и отказ Мату Ђаковићу.1 КОМЕНТАР

  1. Нити је добар Мате Ђаковић нити је нека битна институција СНП “Избор је наш“. Кад РТРС нема бољих новаинара од Мате Ђаковића, онда је јасно какав је то српски јавни сервис. Одлично Мате зна, а требало би да зна и СНП да су стотине Срба из Републике Српске, због своје муке, незапослености, због непостојања услова да раде и живе од свог рада, те што и није ријешен борачки статус како треба, што су им предузећа пропала и сл., платило увјерења или сличне доказе како би их надлежне здравствене установе прогласиле да су луди,те како би исти на основу таквих доказа регулисали пензије и некако преживјели и они и њихове породице. Шта се сад чуде у СНП што Мате прича то што прича. Нека питају власти у РС ко је довео Мату на РТРС и ко је дозволио издавање неморалних и неиститих увјерења а у вези с тим и наведених пензија. А куд би ти многобројни “луди“ Срби да нијесу остварили такве пензије? Помрли од глади, ето куд!?.