Дане Чанковић: Кривично дјеловање судија Уставног суда БиХ

Злочин против мира је кривично дјело за које се у Нирнбергу судило нацистичким злочинцима, послије Другог свјетског рата. Сличну тежину тог кривичног дјела има кршење, подривање и рушење међународног мировног Дејтонског споразума (садржи Анекс ИВ који је у суштини Устав Дејтонске БиХ), а који је један од најуспјешнијих међународних мировних уговора у XX вијеку.


Дане Чанковић позива на устанак због Вулинове исповједи да је врбован из иностранства

Изјава министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина: "Једна од највећих обавештајних служби на свету ме је обавестила да су моји ставови неприхватљиви и да ће, уколико их не променим и не напустим политику коју водим, учинити све да не будем члан Владе", за Српски народни покрет "Избор је наш" је дубодко забрињавајућа.

Дане Чанковић: Будућност Украјине и Европе је у тајни настанка и распада СССР и Југославије

Оно што су Украјина и друге републике СССР-а биле за Русију и руски народ то исто су биле Хрватска и друге републике Југославије за Србију и српски народ. Из истих порива, па и истим "формулама" су формиране.


Чанковић: Грубјешићкина ЕУ није поправила ни оно што је разрушила 1999. у Србији, сада развија русофобију

Недопустива је обмана Сузане Грубјешић и навођење јавности на погрешан закључак којим се покушава изазвати мржња према Русији. Она је у више наврата на неколико телевизија изјавила како ће ЕУ дати огроман новац за обнову разрушене Украјине и како због тога неће бити новца у фондовима за "помоћ" Србији.


Бања Лука: Подршка за Русе у Украјини

СНП – "Избор је наш" јутрос је дао подршку Русима у Украјини на начин што је у Бањој Луци поставио велики транспарент "РУСИ УКРАЈИНЕ, СРБИ СУ УЗ ВАС. ТО СЕ ЗОВЕ СЛОБОДА!" (исписан на српском и руском)Најновији приједлог Данета Чанковића: Предсједник Републике Српске нека буде независни кандидат

Све у своје вријеме, каже народна пословица. Можда је вријеме да предсједник Републике Српске буде независни кандидат на изборима 2022. године. Доста нам је било подјела, свађа, па и мржње међу српским политичарима и нечије жеље да све то уради и у српском народу и то у времену када је Српска у највећој опасности.


Дане Чанковић пише Кристијану Шмиту

Господине Шмит, Русија и Кина, као сталне чланице СБ УН, нису дале сагласност за Ваше именовање на функцију Високог представника међународне заједнице у Дејтонској БиХ. Из тих разлога Република Српска Вас не прихвата као легитимног Високог представника.Запад руши Српску, чине ли то и српски политичари?

Нејасно је, зашто српски политичари ћуте или је још горе што, прихватају правно проблематичну одлуку Уставног суда БиХ о конститутивности сва три народа и у БиХ Федерацији и у РС. Та одлука руши темеље Дејтонског споразума.


Послушање Данета Чанковића: Додик да дарује своју имовину народу и поведе га у златно доба Српства

Навикли смо на свакакве приједлоге предсједника СНП Избор је наш, али под насловом "Милорад Додик може ући у историју", долази потпуно неочекиван приједлог, који га изводи из титуле "владине неорганизације".


Јесте ли изненађени: Чанковић Дане подржава Додика око Републике Шумске

Избор је наш" подржава позив Српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика "да доносиоци одлука у Републици Српској се окупе и у Народној скупштини пониште све што је изван Устава и Дејтонског споразума". Такав позив Додика подстакнут је и одлуком Уставног суда БиХ у којој се каже да је неуставна одредба да су шуме (које се налазе у Р. Српској) власништво Српске.