Јесте ли изненађени: Чанковић Дане подржава Додика око Републике Шумске

Избор је наш" подржава позив Српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика "да доносиоци одлука у Републици Српској се окупе и у Народној скупштини пониште све што је изван Устава и Дејтонског споразума". Такав позив Додика подстакнут је и одлуком Уставног суда БиХ у којој се каже да је неуставна одредба да су шуме (које се налазе у Р. Српској) власништво Српске.


Ексклузива Данета Чанковића: Замрзавање банкарских рачуна М. Ђукановића

СНП "Избор је наш" дошао је до информација које говоре да ће се предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу и са њим "повезаним" лицима замрзнути банкарски рачуни у иностранству и отуђити тај новац (на овај или онај начин), а да ће се у вези тога избјећи јавност.

Дане Чанковић и јавни позив: Ако је могао Ник Вујичић – што не би и Рафаел Бољевић одржао мотивациони говор?

Неуобичајено јесте, али ненормално није. Јавно позивам, ево рецимо, Рафаила Бољевића, игумана Манастира Подмаине да у Бања Луци одржи "мотивациони" говор. (У Српској православној цркви има много оних којима би та молба могла бити упућена.)


Ту је и Дане Чанковић са, наравно, теоријом завјере

Завјера против Републике Српске и српског народа – Несумњиво да је српски народ обрадован јединственим и нормалним одговором свих српских политичара на покушај високог представника Валентина Инцка да наметне закон "о забрани негирања геноцида… и величања ратних злочинаца…".


За Чанковић Данета ОХР је света латинична ријеч

Ново кршење међународног права по питању избора новог високог представника у БиХ, Кристијана Шмита, најављује могући завршетак рада OHR-a, тијела успостављеног Дејтонским споразумом, а које је у досадашњем раду све чинило да ослаби Српску и централизује БиХ.Дане Чанковић о највећем гријеху власти

Највећи гријех српског друштва, српских установа и сваког појединца јесте у томе што су створили такав амбијент да млади, наша дјеца у великом броју одлазе на Запад. Човјек је и материјално и духовно биће. Треба нахранити тијело, али и душа има своју храну.


Двије ствари: Дане Чанковић је Србин и не признаје Хашки трибунал

Не признајем Хашки суд, не само што га није основала Генерална скупштина УН, већ због тога што он није основан да би задовољио правду, изнио истину о разбијању СФРЈ и казнио починиоце ратног злочина, већ је основан да помогне у остваривању интереса оне групације која себе доживљава "изузетном", те да на тај начин дисциплинује и уплаши све оне који би се, евентуално, противлили њиховој насилној доминацији, која не подразумијева слободу и праведни свијет.СНП Избор је наш позива на научни скуп у октобру у Бањој Луци

Поред културномузичког програма "Српска и Србија уједињени изнад Истока и Запада", централни догађај биће научни скуп – Српски идентитет и његова одбрана, циљеви и начин доласка до њих, и какав вођа је потребан српском народу.