Хуавеи се окреће од Гугла ка Eплу?

Администрација Доналда Трампа уводи све више забрана кинеској компанији, али у Хуавеију сматрају да то не само да их неће зауставити, него ће из свега изаћи потпуно другачији и јачи, јер су за то способни.

уторак, 18 августа, 2020 / 15:08

Ансон Жанг, директор Хуавеија у Великој Британији, оптимистичан је по питању будућности Хуавеија у тој земљи, али и глобално, пише "Форбс”.

"Једна смо од двије компаније на свијету, које су у стању да имају једно хардверско и софтверско рјешење у оквиру сопственог екосистема. Само Хуавеи и Епл ово могу, а то је и наша дугорочна стратегија. Иако постоји много изазова, гласина и притиска посвећени смо својим инвестицијама и екосистему… Ова стратегија биће ефикасна", рекао је он.

До прошле године, Хуавеи је био у конкуренцији са Самсунг компанијом, кад је ријеч о Гугл андроид корисницима широм свијета. Међутим, Трампове мјере онемогућиле су да кинески гигант користи Гугл, његове апликације и лиценцирани Андроид ОС.

Сад, посматрајући глобално тржиште, Хуавеи жели да створи "трећи пут”, односно алтернативу и за ИОС и за Андроид оперативне системе. Компанија види своје моделе много ближим Епловим, него Гугловим моделима, преноси "Мондо".