Бореновић: Проблем нуклеарног отпада на Трговској гори је преозбиљан да би чекали наредне кораке Хрватске

"Задовољан сам дјеловањем Регионалног одбора ПДП-а у Изборној јединици 1, гдје су сви сагласни да је одлучна борба против свих друштвених поремећаја које је креирала ова власт један од основних императива", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић након синоћњег састанка Регионалног одбора ПДП-а Изборне јединице 1.

субота, 6 марта, 2021 / 17:32

И овдје, у Новом Граду, као и у другим општинама регије, имали смо примјере бруталних изборних крађа, што поново показује да је измјена изборног законодавства полазна тачка за стварање другачијег амбијента и друштва у којем се изнад свега поштује закон, додао је он.

Бореновић, који је и посланик у ПС БиХ, истакао је да се ова регија годинама суочава са горућим проблемом изградње одлагалишта за нуклеарни отпад на Трговској гори.

"Забринутост грађана пограничног подручја је сасвим оправдана, посебно након низа потреса које су погодиле ово подручје с обје стране границе. Позивамо на снажнији институциални одговор и већи степен координације надлежних институција на свим нивоима. Изградњом тог одлагалишта би било угрожено здравље више стотина хиљада грађана и то је сувише озбиљно питање да би било стављено по страни и да бисмо чекали наредне кораке Хрватске", истакао је Бореновић.Оставите одговор