19:08 Звучи мало шпијунско-суперхеројски: Босић против СНСД-овог тима за прљаве операције17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина

Бања Лука обновила петокраку, не двоглавог орла

Сада је то и званично. Главни град Српске је своју најбитнију културну институцију вратио у облик у који је довео вандализам комунистичке власти након Другог свјетског рата.

петак, 5 јула, 2019 / 10:47

И поред упозоравања и истрајавања Фронтала на овој теми, нико се није узбудио, а градска власт понајмање, око наставка културног геноцида над српским народом. Око класичног фалсификовања историје и непоштовања културноисторијског наслијеђа, у граду који би да буде престоница културе, а сви знамо да (макар уз Мостар) нема готово никакве шансе код оних који би укидали Републику Српску.

Тако на једном од штитова на прочељу поново поносно и за новце државе Српске обновљена сија петокрака. Млади су испраћени на фестивал Егзит, а двоглави орао на исто мјесто гдје је тзв. Уставни суд БиХ послао химну и грб Српске. Тамо гдје је завршио и грб Бање Луке, заједно са српском аутохтоношћу и културном аутономијом.

У преправљену историју, лаж и ништавило. Није ни чудо онда, што се исто вече пред градском управом појавила и чувена штеточина – стризибуба.

Српски народ вам је на овоме вјечно захвалан.1 КОМЕНТАР

  1. Причала ми баба како је за вријеме комуниста била у УСА код браће а они усташе емигранти.
    Кад се вратила одмах у милицију на саслушање код комунистичких клемпа.
    Питају они: – Јесу ли шта поручили?
    Јесу,да поздравим и птицу која лети изнад Кисељака.
    Комуниста и петокраке нестаде и људи се вратише и позлатише своју земљу а биједа остаде биједа.

Оставите одговор