08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Бања Лука обновила петокраку, не двоглавог орла

Сада је то и званично. Главни град Српске је своју најбитнију културну институцију вратио у облик у који је довео вандализам комунистичке власти након Другог свјетског рата.

петак, 5 јула, 2019 / 10:47

И поред упозоравања и истрајавања Фронтала на овој теми, нико се није узбудио, а градска власт понајмање, око наставка културног геноцида над српским народом. Око класичног фалсификовања историје и непоштовања културноисторијског наслијеђа, у граду који би да буде престоница културе, а сви знамо да (макар уз Мостар) нема готово никакве шансе код оних који би укидали Републику Српску.

Тако на једном од штитова на прочељу поново поносно и за новце државе Српске обновљена сија петокрака. Млади су испраћени на фестивал Егзит, а двоглави орао на исто мјесто гдје је тзв. Уставни суд БиХ послао химну и грб Српске. Тамо гдје је завршио и грб Бање Луке, заједно са српском аутохтоношћу и културном аутономијом.

У преправљену историју, лаж и ништавило. Није ни чудо онда, што се исто вече пред градском управом појавила и чувена штеточина – стризибуба.

Српски народ вам је на овоме вјечно захвалан.1 КОМЕНТАР

  1. Причала ми баба како је за вријеме комуниста била у УСА код браће а они усташе емигранти.
    Кад се вратила одмах у милицију на саслушање код комунистичких клемпа.
    Питају они: – Јесу ли шта поручили?
    Јесу,да поздравим и птицу која лети изнад Кисељака.
    Комуниста и петокраке нестаде и људи се вратише и позлатише своју земљу а биједа остаде биједа.