Алат за чишћење корумпираних: План интегритета за припаднике МУП РС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач присуствовао је данас првом састанку Радне групе за израду плана интегритета Министарства унутрашњих послова Републике Српске за 2022-2025 годину.

понедељак, 27 септембра, 2021 / 13:48

Ради се о израти стратешког документа Министарства којим ће бити дефинисане антикоруптивне мјере, као и друге активности у циљу јачања интегритета припадника Министарства.

Министар Лукач је истакао да је Министарство чврсто опредјељено да своје редове очисти од корумпираних припадника и да неће одустати од процесуирања свих оних који се баве нелегалним радњама, те подсјетио да овај документ треба да има дефинисане и бројне превентивне мјере.

Он је подсјетио да су неке од тих мјера увођење савремених мобилних, али стационарних радарских система, као и увођење система видео надзора у локалним заједницама, на локацијама за издавање личних докумената и др.

План интегристета Министарство доноси у складу са Стратегијом борбе против корупције у Републици Српској и Акционим планом Владе Републике Српске, односно Акционим планом МУП РС за спровођење Стратегије борбе против корупције.