Једанаести роман Лауре Барне се промовише у Лакташима

ЈУ Народна библиотека "Веселин Маслеша" Лакташи вас позива на промоцију романа "Све моје сестре" ауторке Лауре Барне, која ће бити одржана у четвртак, 30. септембра са почетком у 19 часова.

понедељак, 27 септембра, 2021 / 13:53

У роману су оживљени сви најзначајнији моменти из живота књижевног великана, јединственог Растка Петровића, oд преласка Албаније 1915, школовања у Паризу и учествовања у оснивању новог умjетничког покрета, преко дипломатске службе и многобројних путовања до последњих година проведених у Вашингтону. 

Са посебном топлином приказан је Растков однос према седам сестара, од којих је најближи био са Надеждом, великом српском сликарком.


****
Лаура Барна је приповjедач, прозни писац, романсијер и есејиста. Поред 11 објављених романа, аутор је и три књиге приповjедака и једне књиге есеја. По образовању је историчар уметности и иза себе има више од 300 публикованих стручних радова у домаћој и страној периодици. Добитница је више националних књижевних награда, а њене приче и есеји преведени су на мађарски енглески, пољски и словачки језик. Члан је Удружења књижевника Србије, покретач многих акција за популаризацију и ширење културе, аутор књижевног и умjетничког програма "Исидора нас слуша", који се одржава у Кући краља Петра Првог на Сењаку.