Зашто се предсједица Српске слика с фратром Пуповцем?

Посјета земљотресом угроженим подручјима на Банији, могла је бити удешена састанцима искључиво са представницима СПЦ. Који је интерес званичника Српске да се састају са Хрбином Пуповцем?

среда, 10 фебруара, 2021 / 17:53

Ако је неко заборавио, Милорад Пуповац и његово Српско народно вијеће, најснажнија су полуга Неовисне Републике Хрватске у унијаћењу, латинизацији и похрбљењу преосталог српског становништва.

Они издржавају, од новца који у висини до два милиона евра годишње Влада Хрватске уплаћује на име "српске националне мањине", противсрпске персоне каква је Виктор Иванчић или Борис Дежуловић, у новинама Новости штампајући два листа ћирилицом. Да се пуно не види и не увриједи спонзоре оних који се представљају у име некад конститутивног српског народа у СР Хрватској.

На челу ове институције је Бугарка из Босилеграда у Србији, Анета Владимиров (удата Лалић), која сада прича као да су је одгајили Анкица и Фрањо Туђман, или бар "ХРТ-ов Еди Шковрљ".

Али не ради СНВ против српства само у Неовисној Републици Хрватској. На територији Српске учествује у акцијама антисрпских организација из Сарајева. Типичан примјер је фалсификовање историјских чињеница и учествовање у покушају нацификације Срба у Приједору, у оквиру манифестације Дан бијелих трака. И то није једини, али је најочитији примјер рада против српског народа с ове стране Уне и Саве.

Хрбин Борис Милошевић, сада потпредсједник Владе Хрватске, у свом обраћању поводом доласка Жељке Цвијановић на Банију, упорно о Српској и Србима у њој који су послали помоћ, говори као о "сусједима", а не као о "сународницима". Нашу предсједницу је испоштовао тако, што се појавио у тренерци и патикама.

У таквим условима, Република Српска не би смјела учествовати у залуђивању остатка остатака српског народа на подручју Неовисне Републике Хрватске, подржавајући Пуповца и дружину и рехабилитујући их на тај начин. Срби у Хрватској, након свега што су пропатили у годинама иза нас, заслужују прилику да се самоорганизују на начин да им вође не намећу и контролишу хрватске обавјештајне службе.



Оставите одговор