Ори(ћ) се тзв. Судом БиХ: Сретна вам ослобађајућа пресуда Атифу Дудаковићу

Послије случаја Орић, свако ко у јавности буде причао о помирењу, једнаким правима за све, мултиетничкој земљи, правди, истини, интеграцијама, међународној заједници; или је глупан, или покварењак. Спрема се исти игроказ и у случају Дудаковић! (узвичник, не упитник)


Дукић: Несхватљиво је шта ради Тужилаштво БиХ

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић оцијенио је несхватљивом одлуку Тужилаштва БиХ да обустави истрагу против више од 400 лица који су починили ратни злочин над Србима на подручју Тарчина, Хаџића, Храснице и Игмана, а које је држала тзв. Армија БиХ.


Босић: Суд и тужилаштво БиХ нису у функцији правде и правичности

Предсједник Српске демократске странке и шеф посланичког клуба СДС у Представничком вијећу Парламента БиХ Младен Босић казао је да предложени закон о укидању закона о суда и тужилаштва БиХ представља вољу већине грађана РС, јер су се те правосудне институције показале да нису у служби правде и правичности.


Оптужнице Тужилаштва БиХ постају тајне?

Оптужнице Тужилаштва БиХ више неће бити доступне као јавни документи и нико их, осим странака у поступку, неће моћи добити, одлука је Агенције за заштиту личних података у БиХ.СНСД објавио закон који тражи гашење Суда и Тужилаштва БиХ

Законом о престанку важења закона о Суду БиХ, који ће у процедуру упутити Клуб посланика Савеза независних социјалдемократа у Парламентарној скупштини БиХ, предвиђено је да овај суд престаје са радом у року од 30 дана од дана ступања на снагу овог закона, а након његовог усвајања сви предмети прелазе у надлежност ентитетских судова.Радојичић: Српска припремљено приступила дијалогу

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић изјавио је данас да је Српска веома припремљено приступила структуралном дијалогу о реформи правосуђа у БиХ, оцијенивши да је почетак дијалога добро прошао.


Селман: За нас није спорно постојање Суда и Тужилаштва БиХ

Министар правде Републике Српске Џерард Селман рекао је да за Српску ниje спорно постојање Суда и Тужилаштва БиХ, али да је спорно њихово функционисање због чега је и отворен структурални дијалог о реформи правосуђа.