Радојичић: Српска припремљено приступила дијалогу

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић изјавио је данас да је Српска веома припремљено приступила структуралном дијалогу о реформи правосуђа у БиХ, оцијенивши да је почетак дијалога добро прошао. "Ријеч је о веома озбиљном послу. РС је имала припремљен низ материјала, докумената, анализа које су наши представници предочили на отварању дијалога", рекао је Радојичић новинарима. […]

среда, јун 8, 2011 / 17:12

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић изјавио је данас да је Српска веома припремљено приступила структуралном дијалогу о реформи правосуђа у БиХ, оцијенивши да је почетак дијалога добро прошао.

"Ријеч је о веома озбиљном послу. РС је имала припремљен низ материјала, докумената, анализа које су наши представници предочили на отварању дијалога", рекао је Радојичић новинарима.

Он је оцијенио да је делегација ЕУ наступила веома професионално и навео да је комесар ЕУ за проширење Штефан Филе имао "веома коректне и конструктивне" изјаве током посјете Бањалуци.

"Можемо бити задовољни због уважавања низа аргумената које су изнијели представници Српске. Може се примијетити да је приступ представника Федерације БиХ био веома конфузан и да је њихово очекивање било да неће бити ништа од овог дијалога", сматра Радојичић.

Он је подсјетио, да су учесници у структуралном дијалогу представници оба ентитета, заједничких органа и Брчко дистрикта.

"РС је изнијела и став о упитности легалности представника ФБиХ. Имам осјећај да је политички став ФБиХ да се ситуација што више задржи и не промијени ништа", појаснио је Радојичић, истичући да ће се представници Српске у структуралном дијалогу понашати у оквиру препорука НС РС.

Он је напоменуо да домаћи политички субјекти до 31. августа треба да одговоре на веома обиман упитник о стању у правосуђу БиХ.Оставите одговор