Италија: Велика полицијска акција против мафије – 140 ухапшених

Више од 140 припадника калабријског мафијашког клана Ндрангета приведено је синоћ у великој полицијској акцији против припадника мафије, објавили су данас италијански медији. Око 1.300 карабињера учествовало је у акцији хапшења у Торину, Милану и Модени на сјеверу земље, и у Калабрији на југу. Приведени су локални политичари, осумњичени за удруживање с мафијашким групама, трговину […]

среда, јун 8, 2011 / 17:16

Више од 140 припадника калабријског мафијашког клана Ндрангета приведено је синоћ у великој полицијској акцији против припадника мафије, објавили су данас италијански медији.

Око 1.300 карабињера учествовало је у акцији хапшења у Торину, Милану и Модени на сјеверу земље, и у Калабрији на југу.

Приведени су локални политичари, осумњичени за удруживање с мафијашким групама, трговину наркотицима, нелегално посједовање оружја и прање новца.

Заплијењена је и имовина у вриједности од скоро 700 милиона евра, већином станови, виле, плацеви, мања предузећа и банковни рачуни.

Ндрангета је постала најјачи и најопаснији мафијашки клан у Италији.

Према подацима специјализованог италијанског института Еуриспес, прошле године Ндрангета је остварила приход од 44 милијарде евра, већином од трговине оружјем и наркотицима.Оставите одговор