Тајиб из СДА тражи укидање Улице Срђана Алексића: Глас разума из Сарајстана?

Тајиб Делалић, вијећник Странке демократске акције (СДА) у Опћинском вијећу Нови Град Сарајево, тражио је брисање имена улице у овој општини назване по Требињцу Срђану Алексићу. Ради се, свакако, о несвакидашњем политичком потезу, који руши већ добрано изграђене естрадне митове, те се поклапа са неким од српских сценарија на задату тему.


Требиње одало почаст Срђану Алексићу

Представници власти у Требињу и породица данас су прислужили свијеће и положили цвијеће на споменик Срђану Алексићу који је прије двадесет година изгубио живот, бранећи пријатеља Бошњака од пијаних војника који су га напали.


Орден за Срђана Алексића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је у Бањој Луци Орденом части РС са златним зрацима постхумно одликовао Срђана Алексића, храброг Требињца који је 1993. године погинуо спасавајући живот суграђанину Алену Главовићу.Гoлубовић: У јануару премијера филма о Срђану Алексићу

Београдски редитељ Срдан Голубовић изјавио је да ће у јануару идуће године премијерно бити приказан његов филм "Кругови" о припаднику Војске Републике Српске Срђану Алексићу, који је погинуо спасавајући цивила Алена Главовића.


Ћук: Требиње ће направити споменик Срђану Алексићу

Општина Требиње има обавезу да направи спомен обиљежје које ће носити име Срђана Алексића, трагично страдалог 1993. године бранећи пријатеља Бошњака од насилника, а гдје би се окупљала омладина, надахњивала и васпитавала на људском и витешком чину младог Требињца, рекао је начелник општине Доброслав Ћук.Борис Тадић постхумно одликовао Срђана Алексића

Предсједник Републике Србије Борис Тадић одликовао је, поводом Дана државности, 17 заслужних појединаца и институција, међу којима и Срђана Алексића, Србина из Требиња, који је 1993. спасио свог пријатеља муслимана којег су хтјели убити пијани резервисти.


Срђан Алексић= Милан Тепић

Варим ову колумну већ годину дана.Толико отприлике покушавам да пронађем значајну разлику између ове двије историјске личности нашега народа.


Годишњица смрти Срђана Алексића

Прије тачно 19 година преминуо је Срђан Алексић, који је храбро изгубио живот у центру Требиња, бранећи пријатеља Муслимана од пијаних и разуларених резервиста.