Тајиб из СДА тражи укидање Улице Срђана Алексића: Глас разума из Сарајстана?

Тајиб Делалић, вијећник Странке демократске акције (СДА) у Опћинском вијећу Нови Град Сарајево, тражио је брисање имена улице у овој општини назване по Требињцу Срђану Алексићу. Ради се, свакако, о несвакидашњем политичком потезу, који руши већ добрано изграђене естрадне митове, те се поклапа са неким од српских сценарија на задату тему.

уторак, јун 8, 2021 / 10:42

Сарајстански Кликс извјештава овако о догађају из њихове авлије:

Војна полиција Ереса му плијенила робу

Он је казао како је званична "дефиниција" да је убијен јер је бранио Бошњаке, а тај чин се уздиже без икакве сумње те је навео да је Алексић настрадао у покушају војне полиције да заплијени његову текстилну робу којом је трговао један Бошњак.

"Дошли су припадници Војне полиције РС-а и покушали заплијенити робу. Из сусједне кафане дотрчао је Срђан Алексић и покушао се отимати за панталоне, у том натезању се срушио, ударио главом од тротоар, пао у кому те након неколико дана умро", то је према свједочењу, које је на вијећу читао Делалић, казао Срђанов отац Сафету Ћеримагићу, протјераном Бошњаку из Требиња, који сада живи у Шведској.

Делалић је прочитао и, како многи требињски Бошњаци могу потврдити, да су прву четничку кокарду видјели управо на Срђану Алексићу и да ју је он носио у вријеме најгорег терора према Бошњацима овог херцеговачког града.

Иницијатива је прослијеђена комисији Опћинског вијећа, која би требала испитати изнесене наводе.

Снимак Делалићевог излагања почиње након сат и 34 минуте на снимку сједнице Опћинског вијећа.Оставите одговор