21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

СДС тражи дозволу за музику уживо на отвореном у Бањој Луци

Одлука Републичког штаба за ванредне ситуације у којој су нејасно дефинисани услови добијања дозвола за извођење музике уживо је створила бројне проблеме угоститељима и изложила их санкцијама од стране надлежних инспекција, упозоравају из Ресора за туризам и угоститељство СДС у Бањалуци.

уторак, 8 јуна, 2021 / 10:31

Наводе да су проблеми за угоститеље настали јер према важећим прописима није могуће добити посебну дозволу за извођење музике на отвореном, која је након одуке Штаба од 19.05 постала повод за изрицања санкција.

"Ту врсту дозвола може добити само угоститељски објекат као цјелина тако да нико од угоститеља нема, нити може добити дозволу која се од њих тражи приликом инспекцијских контрола ", кажу у Ресору за туризам и угоститељство СДС у Бањалуци.

Упозоравају да су због непосједовања ових дозвола инспекције почеле изрицати казне угоститељима упркос томе што су поштовали одлуку да се музика може изводити само у отвореном дијелу објекта.

Наводе да је додатну недоумицу о начину извођења музике уживо донијела одлука Републичког штаба за ванредне ситуације од 31.маја.

"Овом одлуком је ван снаге стављен члан којим се дозвољава извођење музике уживо у баштама угоститељских објеката, а на снази је и даље остала одлука о забрани њеног извођења у затвореним дијеловима објеката", наводе из Ресора за туризам и угоститељство СДС у Бањалуци.

Они су од Републичког штаба затражили појашњење последњих одлука и давање јасних смјерница угоститељима које би им омогућиле да свој посао раде у складу са важећим мјерама, али без страха од неоснованих санкција.