Борис Тадић постхумно одликовао Срђана Алексића

Предсједник Републике Србије Борис Тадић одликовао је, поводом Дана државности, 17 заслужних појединаца и институција, међу којима и Срђана Алексића, Србина из Требиња, који је 1993. спасио свог пријатеља муслимана којег су хтјели убити пијани резервисти. И успјели су. Али убити Алексу. Другар је данас жив и здрав. Срђан Алексић је постхумно одликован златном медаљом […]

уторак, фебруар 14, 2012 / 17:59

Предсједник Републике Србије Борис Тадић одликовао је, поводом Дана државности, 17 заслужних појединаца и институција, међу којима и Срђана Алексића, Србина из Требиња, који је 1993. спасио свог пријатеља муслимана којег су хтјели убити пијани резервисти.

И успјели су. Али убити Алексу. Другар је данас жив и здрав.

Срђан Алексић је постхумно одликован златном медаљом “Милош Обилић”. Иначе, он је преминуо након неколико дана од посљедица тешких повреда које је задобио у том догађају. Односно, пијана руља га је батинала, што се усудио успротивити нападу на друга из дјетињства.

Тадић је, између осталих, одликовао и тенисера Новака Ђоковића ,који је (пазите сад) одликован Орденом Карађорђеве звијезде првог степена, саопштила је данас Прес служба Предсједника Републике.

Ђоковић није имао тако тежак посао, али је посао био једнако физички. До губитка живота. Прес служба Предсједника Републике (Србије) није нагласила како ће се и да ли ће се Борис Тадић извинити због тога што у Сарајеву, Тузли или Зеници; није забиљежен примјер чојства и јунаштва у спашавању пријатеља друге вјере.

За то ће се побринути спонзори. Чим се смисли коме се, заправо, Бота треба извинити.

Повезано:0 КОМЕНТАРА

 1. SPOONMAN, 15.02.2012. 01:12:20
  Браво!
  Гледао сам вечерас и оног јадног оца,на РТС.Припремили су и некакав филм данас, у ударном термину у вези тога. Заиста огавно, на шта су све спремни, за ради шаке власти.Када прођу ови избори отићи ће у заборав од истих, као и до сада.

 2. Занимљиво да борис тадић користи и овај догађај за своју личну промоцију, док с друге стране ни трећу годину институције републике Србије, не желе да открију убицу међу београдским полицајцима за убиство Ранка Панића!? Чији је он херој? Забрањени херој? Или једноставно неки себи узимају за право да вреднују туђе животе!?

 3. Хвала што сте исправили, али није добар ни увод. Срђан је, осим што је Србин, такође и српски војник.

  Нема везе са темом и жао ми је што то спомињем овде, баш на овој теми, АЛИ у Сарајеву кажу да су злочине чинили „криминалци, који су убијали и њих“, „Армија БиХ је била непогрјешива и дивна“, а код нас су „српски војници овакви…“. Сами смо криви што смо ту гдје јесмо.

  То нису српски војници већ појединци са криминалном прошлошћу и прије тога.

 4. anja banja luka, 16.02.2012. 00:46:59

  Кад су у питању злочинци с оне стране, поклањам ти посластицу:

  http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/79381-kralj-bosnjackog-podzemlja-u-predsjednickoj-fotelji-zasto-bakir-svoje-leseve-podmece-drugima.html

  А кад је у питању БоТа, ево још боља:

  http://www.youtube.com/watch?v=MXueN6BDHlk&feature=related 😉

Оставите одговор