Ћук: Требиње ће направити споменик Срђану Алексићу

Општина Требиње има обавезу да направи спомен обиљежје које ће носити име Срђана Алексића, трагично страдалог 1993. године бранећи пријатеља Бошњака од насилника, а гдје би се окупљала омладина, надахњивала и васпитавала на људском и витешком чину младог Требињца, рекао је начелник општине Доброслав Ћук. Ћук је на пријему, који је организовао за Срђановог оца […]

петак, фебруар 24, 2012 / 15:03

Општина Требиње има обавезу да направи спомен обиљежје које ће носити име Срђана Алексића, трагично страдалог 1993. године бранећи пријатеља Бошњака од насилника, а гдје би се окупљала омладина, надахњивала и васпитавала на људском и витешком чину младог Требињца, рекао је начелник општине Доброслав Ћук.

Ћук је на пријему, који је организовао за Срђановог оца Рада, истакао да је овај млади Требињац витешким чином учинио свој град значајним и поносним, истичући да се његови суграђани осјећају поносним што су у својим редовима имали таквог јунака.

На пријему поводом признања које је недавно у Београду постхумно додијељено трагично настрадалом Срђану Алексићу, Ћук је Срђановом оцу уручио књигу “Примјери чојства и јунаштва”, Марка Миљанова.

“Сасвим је сигурно, да се ово десило у оно вријеме, витешки чин Срђана Алексића нашао би се у књизи Марка Миљанова”, рекао је Ћук.

Истичући да је Срђан данас више требињски него његов, отац Раде је истакао како га обузима дивно осјећање што се Требиње поноси Срђаном, који је, како је рекао, учинио дјело које га чини човјеком.

“Поштујући Срђанов чин, Требиње се издиже изнад сваке просјечности и постаје град љубави, чојства, живота, будућности”, каже Раде Алексић.

Он је захвалио Србији и српском народу на Златној медаљи “Милош Обилић”. “Ова медаља припада том народу јер је тај народ храбар, јер усваја честитост, разум, живот”, истакао је Алексић.

Поводом Дана државности предсједник Србије Борис Тадић одликовао је 17 појединаца и институција, међу којима је и Срђан Алексић постхумно одликован Златном медаљом “Милош Обилић” за испољену храброст и дјело личног херојства.Оставите одговор