Обала јасеновачких жртава: Вучић и Додик договорили изградњу меморијалног центра

Предсједник Србије Александар Вучић, Његова светост патријарх српски Порфирије и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик договорили су да Србија и Република Српска у Доњој Градини на мјесту некадашње усташког логора Јасеновац подигне меморијални центар, који ће бити свесрпско светилиште.


Дарко Ристов Ђого: Достојан!

Као када ми се Николина родила. Кажу ти: "Честитамо, добили сте кћерку. Билрубин је висок. Нисмо сигурно какве то посљедице може имати. Пратићемо. Сазнаћемо." У теби експлодирају и не гасе се истовремено радост и брига. И не можеш да спаваш. Тијело би се погасило, али душа не може да почине. Од радости. Од бриге.


Патријарх суперстар, политичари групи тинејџерке

Посјету патријарха Српске православне цркве Порфирија Републици Српској у Добоју искористили су за фотографију сви функционери и лидери политичких партија. Фронтал.РС доноси и једно реаговање на азбукоубиство том приликом.


Порфирије: Друштвене мреже су кров са кога упућујемо ријеч Божју

Његова светост патријарх српски Порфирије најавио је да намјерава да унаприједи мисију Српске православне цркве /СПЦ/ користећи све алате које савремена технологија ставља на располагање, укључујући друштвене мреже.Патријарх Порфирије благословио обиљежавање 80 година од почетка Покоља и формирања логора Јадовно 1941

Из Канцеларије Светог Архијерејског Синода СПЦ, на адресу удружења грађана Јадовно 1941. у Београду стигло је писмо са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија за обележавање Дана сећања на Јадовно 1941 – 2021.


Како Танјуг јавља: Ништа ново, Кривокапић опет слагао у вези са СПЦ

Премијер Здравко Кривокапић је патријарху српском Порфирију упутио само једно писмо, 21. маја, у којем нема ни ријечи о спорним члановима Темељног уговора између државе Црне Горе и Српске православне Цркве, објавила је агенција Танјуг позивајући се на изворе блиске Српској православној Цркви.Рокенрол: Нико није примијетио да патријарх пише латиницом?

Мутна фотографија са текстом честитке патријарха Порфирија новоизабраном градоначелнику Загреба, изазвала је одушевљење оних кругова који се иначе јавно гаде на Српску православну цркву. Црквени људи, пак, шуте. У невјерици или чврстој вјери.


Порфирије: Косово* је завјет нераскидиво везан за идентитет српског постојања

Ником није баш најјасније шта је патријарх српски Порфирије мислио када је рекао да је Косово завјет нераскидиво везан за идентитет српског постојања, те да ли његово Косово* има и Метохију, или пак само Дачићеву звјездицу?


Паралеле се саме намећу: Патријарх Порфирије снимљен без пратње, пјешке се враћао са службе

Патријарх Порфирије прешао је на Велики петак раздаљину од девет километара пјешачећи и то без пратње и помпе. Иначе, на посао у патријаршију патријарх долази без службеног аутомобила.