Министарство трговине и туризма РС

Латинични Јахорина филм фестивал петнаести пут промовише БиХ и англицизацију

Истог дана Влада РС утврдила приједлог закона о заштити српског језика и писма, организатори Јахорина филм фестивала послали су саопштење само на латиничном писму и са ријечима у енглеском оригиналу, у којем се даје предност Босни и Херцеговини као надидентитету.


Реаговање министарства открива: У туристичке ваучере утрошено више од 3,4 милиона КМ

Министарство трговине и туризма Републике Српске у циљу истинитог информисања, а у вези објављеног отвореног писма Асоцијације туристичких агенција Републике Српске, обавјештава јавност о процедурама које подразумијева реализација пројекта туристичких ваучера, кроз који је од почетка пројекта, односно од 15. јуна 2020. године до данас реализовано више од 35.200 туристичких ваучера, те је кроз пројекат у овај сектор пласирано више од 3,4 милиона КМ.

Министарство туризма реагује на наводе удружења Хорека, цитирајући му име као свету латиничну ријеч

Министарство трговине и туризма Републике Српске одбацује наводе представика Удружења послодаваца угоститељства и туризма Републике Српске "HoReCa RS" изнесене на конференцији за медије.


Влада Српске поново мијења уредбе о епидемијском туризму: Са три, на минимум два ноћења по ваучеру од 100 КМ

Ко каже да је криза? Има се и за љетоовање. Влада је задужила Министарство трговине и туризма Републике Српске да припреми измјену Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима и да ову уредбу упути на разматрање и усвајање Компензационом фонду и Влади Републике Српске.Спрдња се наставља: У економској кризи, најбитније је да се проведете тамо гдје Влада РС одобри

У Републици Српској су у периоду од 15. јуна до 03. јула ове године издата 1522 туристичка ваучера за субвенционисање смјештаја у угоститељским објектима. Тиме је кроз пројекат додјеле туристичких ваучера грађанима генерисано око 12.000 ноћења у угоститељским објектима за смјештај на подручју Републике Српске.


Тек сад слиједи загријавање ваучера од сто марака: Расписан конкурс за угоститеље и траје до новембра!

Министарство трговине и туризма објавило је данас Јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за доставу пријаве ради учешћа у реализацији шеме додјеле туристичких ваучера у угоститељским објектима на територији Републике Српске.Сајам аутошовинизма

Дођите, људи! Видите земљу која своју оригиналност сакрива и која је се стиди. Земљу гдје се прије избора штити српство, а послије избора се поштују закони Анте Павелића. С љубављу.