Стевандић – Криминализација Додика је алиби за напад на имовину и надлежности Републике Српске

Међународна заједница је у задња два мјесеца промјенила став према Републици Српској, те је напустила дијалог и одлучила да наметне неке своје ставове, и сад ради на проналаску неке "пукотине" у политичком јединству, која би те ставове прихватила, под изговором европских вриједности или захтјева НАТО пакта.

понедељак, април 18, 2022 / 11:21

Изјавио је ово предсједник Уједињене Српске, Ненад Стевандић, гостујући на Хепи телевизији, и додао да ће Република Српска искључиво кроз своје институције доносити одлуке.

Стевандић наглашава да се притисак се врши и на Србију и на Српску, те се српски народ поново сатанизује и претвара се у својеврсни балкански проблем, док се ван свих закона планирају киднаповања политичара или наоружавање самопроглашеног Косова. Српски лидери се још од деведесетих година таргетирају или као криминалци или као ратни злочинци, а све у сврху изазивања неке нове кризе, те је потребно избјећи изазивање било каквих сукоба, додаје Стевандић, наглашавајући да ће се притисци наставити, а да нико од Срба неће бити тај ко ће направити ицидент.

Коментаришући санкције Велике Британије према Жељки Цвијановић и Милораду Додику, Стевандић говори да је то само континуитет притисака, и да је за тако нешто потребна политичка подршка из Републике Српске, што се види кроз реакције појединих странака, који су кренули са нападима на поједине политичаре, а посебно на Додика, а Уставни Суд и високи представници не одузимају имовину ни од једног политичара, већ одузимају имовину Републике Српске. Овдје се ради о нападу на институције, а не на појединца, јер сличне сценарије је српски народ прошао. Циљ не смије бити да се окренемо једни против других, циљ мора бити такав да сами доносимо одлуке које се тичу нас – закључује Стевандић.Оставите одговор