Шта ради тај ОХР: Двоглави орао на почасном воду МУП РС?!

Без обзира што Милорад Додик и даље у зграду Предсједништва БиХ у Сарајеву не смије да унесе грб са двоглавим орлом, него држи смијешни ПЦ амблем, слика са Спасовданске литије открива да је Инцко небитни кловн кога се плаше само гори пијуни од њега.

петак, јун 11, 2021 / 09:53

Фронтал.РС је већ писао о основним школама на којима је застава, а онда и плоча са именом садржавала од тзв. Уставног суда БиХ забрањене симболе.

Писали смо и о наставку серије скандала, те присуством двоглавог орла на другим локацијама, а све уз присуство и спонзорство власти у Српске. Но, јучерашња фотографија открива да се ништа не би десило и да се са оног другог рамена на којем је ПЦ амблем, скине та срамотни латинично контаминирани сурогат и замјени правим српским грбом.

Не би се ништа десило да сви припадници МУП РС врате двоглавог орла тамо одакле је скинут. Односно да окрену други образ, на тај шамар из ОХР, прије него што се сјете опет да траже укидање 9. јануара или чак имена Република Српска.

Што је још више за изненађивање, овај грб није онај полуписмено-самоодрицајући ратни без љиљана под канџама орла, који су ту још из времена Ромејског царства, већ и са круном Карађорђевића.

Сутра да на Палати предсједника осване двоглави орао, ни Кристијан Шмит не би могао ништа да уради, осим да га гледа са дивљењем.

Дакако, ако српски политичари не би били кловнови као Валентин Инцко.Оставите одговор