Шта намјерава нови/стари предсједник: Биће тешко, али не овдје – већ глобално

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да ће његов примарни циљ као предсједника Републике Српске бити интереси Српске и позвао све политичке факторе на сарадњу.

четвртак, 27 октобра, 2022 / 21:12

"Чекају нас тешка времена, не овдје, него на глобалном нивоу", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Он сматра да се треба окупити око Српске.

"Морамо да се окупимо око Српске, народ је изабрао и потврдио све и на великом народном скупу у Бањалуци, то је била потврда народне воље", рекао је Додик и захвалио свима који су гласали за њега и његове противнике.

Истичући да су изборни резултати показали да је добио подршку народа, Додик је изразио задовољство што је СНСД у ноћи избора када су саопштавани резултати био одговоран

"Драго ми је што смо били тачни, поносан сам на своје сараднике што нису подлегли еуфорији као што су неки други то учинили", додао је Додик и поручио да без обзира на то како је ко гласао, сви заједно треба да се окупе око Српске и њених вриједности.

Он је истакао да ће поруке са великог народног скупа у Бањалуци ставити за своје приоритете и да ће покушати да буде предсједник свим грађанима Српске.

"Позивам све политичке партије на стабилност, мир, сарадњу, разумијевање", рекао је Додик, указујући на то да ће требати доста умијећа свих да се прође кроз тешка времена која долазе, чиме ће се допринијети стабилизацији живота, економије и Републике Српске.

Додик је захвалио медијима на праћењу збивања у вези са изборима, констатујући да су избори показали да је Република Српска здрава, здраво политичко друштво, а Срби у Републици Српској искусан и здрав политички народ.

ЦИК БиХ донијела је данас у Сарајеву допунску одлуку о утврђивању и објављивању резултата општих избора у БиХ, према којој је потврђено да је кандидат СНСД-а Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за предсједника Републике Српске одржаним 2. октобра.